Helserisikoer ved å overfôre hunden din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Farene ved å overfôre hunden din

Akkurat som for oss, er det viktig for hunder å ha den riktige balansen av essensielle vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer for at kroppen skal fungere ordentlig. Hunder som ikke får en balansert diett kan utvikle en rekke helseproblemer, som misdannelser i skjelettet eller benskjørhet som følge av mangel på kalsium og fosfor (eller for mye fosfor), sier Sarah Carter, DVM ved MSPCA Angell Shalit-Glazer Clinic. Du bør forsikre deg om at du gir hunden din riktig mengde fôr, da overfôring kan forårsake en helt annen problemstilling, nemlig fedme, som kan være vanskelig å håndtere.

Basset hound sitting and looking up

“En overvektig hund er ikke en sunn hund; de har ofte lavt energinivå og det er vanskeligere for dem å bevege seg, gå på tur og gå opp og ned trapper’, sier Dr. Carter. “En hund som kan løpe og hoppe vil være mye lykkeligere og ha bedre mental og fysisk helse’.

Overvekt kan føre til diabetes og betennelsessykdommer som artrose. I følge Dr. Carter, kan ortopediske og nevrologiske sykdommer være vanskeligere å behandle hvis hunden har fedme. Hvis en hund har skiveprolaps eller brudd, for eksempel, vil det være mye vanskeligere for dem å komme seg og bevege seg rundt hvis de har mye ekstra vekt, legger hun til. Alle hunder kan være disponert for fedme, men hunder som har en inaktiv livsstil og får i seg ekstra kalorier har høyest risiko for fedme. Dessverre er det er det stort antall hunder som er overvektige eller har fedme uavhengig av rase.  

For nøyaktig diagnose og behandlingsalternativer, oppsøk alltid veterinær og be om anbefaling på det fôret som passer best i forhold til hundens tilstand.

For hele artikkelen om å fôre hunden din med kjærlighet, ikke overflødig mat, besøk visit petMD.

Relaterte artikler

Relaterte produkter