Kattemat-puslespill: Hvordan de gagner katten din

Publisert av Christine O'Brien
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katteforeldre er godt klar over at selv om deres pelskledde venner trives med en rutine, kan de også kjede seg ganske raskt, noe som kan føre til alle slags ugagn. Matoppgaver for katter kan være den perfekte løsningen! Disse gåtene engasjerer kattens hjerne og får dem til å bevege seg.

Hva er et kattemat-puslespill?

Puslespill for kattemat er vanligvis plastbeholdere i en rekke farger, former og størrelser. De er designet for å få et kjæledyr til å "jobbe for maten sin" forklarer Cummings Veterinary Medical Center ved Tufts University. Matpuslespill for katter tilbyr en miljøberikende aktivitet, og kan lages av ethvert materiale eller gjenstand som trygt kan holde spiselige ting.

Katter kan være veldig kresne med tanke på hvilken type matpuslespill de liker (ingen overraskelse der), så hvis din pelskledde venn ikke tar til en med en gang, prøv andre til du finner en som gleder din kresne venn. Nøkkelen er å velge en som forbedrer deres sanser og instinkter.

Typer kattemat-puslespill

De fleste kommersielt kjøpte kattematpuslespillene er beregnet for tørr kattemat, men du kan også prøve våtfôr i dem. Når du velger hvilken kattemat du skal bruke i puslespillet ditt, bør du vurdere hva oppryddingsprosessen vil innebære.

Det er gåter som krever at katter løfter opp klare plastkopper, åpner skuffer med labbene eller fisker ut av en labyrint. Andre krever bruk av munnen for å løfte ut mat. Noen kattematpuslespill sitter på en solid base, mens andre ligger flatt på bakken.

Matpuslespill for katter trenger ikke å koste mye penger. Det er mange kommersielt tilgjengelige alternativer, men du kan lage ditt eget kattematpuslespill ved å bruke vanlige husholdningsartikler som:

  • Papprør
  • Tomme vannflasker i plast
  • Eggekartonger i papp
  • Plastkopper
  • Isbitbrett i plast

Mobile matoppgaver er spesielt morsomme fordi katten din kan rulle dem rundt gulvet, og legge til et ekstra element av jage til spillet. Men sørg for at de faktisk kan få maten ut. Tanken med disse gåtene er ikke å frustrere katten din, men snarere å engasjere dem i en oppgave de vil bli belønnet for.

Og som alltid, prioriter kattens sikkerhet, og sørg for at det ikke er skarpe kanter, små biter som kan svelges eller spisse deler på puslespillet som kan skade katten din.

Fordeler med kattemat-puslespill

Matoppgaver er gunstige for kattens instinktive oppførsel på følgende måter:

Motvirke kjedsomhet

Selv om det er sant at katter sover mye, trenger de stimulering i våkne timer, ellers kan de ende opp med å ødelegge hjemmet ditt. Katter beholder et sterkt instinkt for å forfølge og jakte og Grå og hvit katt snuser på en plastflaske brukt som kattematpuslespill med tørrfor på innsiden. matpuslespill gir katten et utløp for det instinktet ved å gi en "liten hjerne- og kroppstrening" ifølge Battersea Dogs and Cats Home.

Å lete etter mat gir en virkelig berikende opplevelse for tamme katter. "Selvfølgelig er det ikke helt det samme som jakt, men når det kombineres med andre former for berikelse, som interaktiv lek, kan puslespill virkelig gi katter treningen og utfordringene de trenger for å bli lykkeligere," sier Delgado.

Regulering av mat og vektkontroll

På samme måte som katteleker med godbiter, kan matpuslespill brukes til å forsyne katten din med hele måltidsdelen. International Cat Care påpeker at fordi puslespillmatere oppmuntrer til mental og fysisk stimulering, er å bruke dem til å distribuere måltider et flott alternativ for katter som ellers ikke er aktive.

Redusere nattmating

Å sove gjennom natten uten å stå opp for å mate katten er drømmen for noen kjæledyrforeldre. Med et matpuslespill kan dette håpet bli en realitet, ettersom det gir katten din full tilgang til sine nattlige måltider. Kattepuslespill gjør det også slik at en katt ikke kan sluke hele måltidet på minutter.

Vurder å bruke enten stasjonære puslespill om natten eller begrense mobile kattemat-puslespill til områder langt unna soverommet ditt, slik at søvnen din ikke blir forstyrret av racketen.

Det perfekte kattemat-puslespillet for din lodne venn vil engasjere dem i hele prosessen med å forfølge, jakte på og fange byttedyr. Det kan ta litt tid før den blir vant med den nye leken, men når de først blir det, har du garantert med en glad jeger å gjøre.

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine Brovelli-O'Brien, Ph.D., er et profesjonelt medlem av Cat Writers' Association (CWA), en STEAM-pedagog og en hengiven katteeier. Hun skriver om dyr, utdanning, kvinnehelse og STEM-aktige ting. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter