Hvordan og når skal min voksne katt fôres?

Publisert av
min. lesing

Det er viktig å fôre den voksne katten din med riktig mengde fôr og til riktige tider. Men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en katt til en annen. Fôringsveiledningene på fôrboksen eller -posen er bare et utgangspunkt.
Det er meget viktig for kattens helse at den fysiske tilstanden kontrolleres jevnlig og at fôringsmengden justeres ved behov. 

For å sørge for at din voksne katt holder seg frisk, anbefaler Hill's følgende enkle trinn i denne prosessen:

 • Vei katten din
 • Følg foringsveiledningen og anbefalinger fra veterinæren
 • Vurder kattens fysiske tilstand ved hjelp av vårt poengsystem for kroppens tilstand hver andre eller tredje uke i de første seks månedene
 • Juster fôrmengden tilsvarende
 • Gjenta prosessen

Endre fôr

Hvis du bytter til Hill's Science Plan Feline Adult kattefôr, bør du introdusere fôret over en syvdagersperiode. Dette gjør du ved å blande kattens tidligere fôr med økende porsjoner av det nye fôret inntil det bare fôres med Science Plant.
Dermed vil katten få fullt utbytte av Science Plan Feline Adults gode smak og mange ernæringsmessige fordeler.

Cat Eating

Du og din veterinær

Veterinæren er din beste informasjonskilde når det gjelder kattens helse og velvære. Spør din veterinær jevnlig om råd og tips om kattens vekt. Det er viktig at katten oppnår og vedlikeholder sin idealvekt. Ikke bare fordi det reduserer faren for sykdom, men også fordi katten da vil ha et lengre, sunnere og mer energisk liv. Spør veterinæren om hvilke av disse fôringsmetodene som er best for din voksne katt: 

Fritt valg: Katten har alltid fôr tilgjengelig. 

Tidsbegrenset fôring: Fôret er tilgjengelig for katten kun i et begrenset tidsrom. 

Måltidsfôring: En tilmålt mengde fôr er tilgjengelig for katten ved spesielle fôringstider hver dag.

Vann

Katten din må alltid ha tilstrekkelige mengder friskt vann tilgjengelig. Hvis den ikke får drikke vann over en lengre periode, kan det føre til helseskade.

Godbiter

Selv om det er fristende å gi katten middagsrester, vil dette ikke gi en korrekt ernæringsmessig balanse. Gi ikke katten for mange godbiter, da det kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse.

Relaterte artikler

 • Hvordan kattungers ernæringsbehov skiller seg fra vårt?

  I en studie av hjemmelaget kjæledyrmat, ble mer enn 90 prosent av matvarer ansett å være ernæringsmessig ubalanserte og utilstrekkelige for kjæledyr.
 • Hvordan og når skal du fôre din godt voksne katt  

  Cat eating stew Det er viktig å fôre den voksne katten din med riktig mengde fôr og til riktige tider. Men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en katt til en annen.
 • Sannheten om katter og melk

  154502253 Det er en alminnelig misoppfatning at katter bør få melk jevnlig som belønning/kos. Sannheten er at de fleste katter er laktoseintolerante, så ved å gi dem melk, kan vi fremprovosere et alvorlig helseproblem.
 • Mate kattungen

  Når du tar kattungen med hjem for første gang, er det best å fortsette å gi den fôret som den er vant til.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Katt Eldre Voksen 7+ Kylling

  SENIOR KATTER (7+ år), SENIOR KATTER (7+ år)