Etterlate hunden i bilen, hva du må tenke på når det er varmt og kaldt

$authorText
$readingTime

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Om den firbente vennen din er som andre hunder, så elsker den mest sannsynlig en tur med bilen - vinden i fjeset, varmen av sola på pelsen, nye lukter. Du elsker å inkludere hunden din så mye som mulig, men ved å ta vennen din med deg så er det uunngåelig at du må etterlate han eller hun i bilen noen minutter alene. Er det å levne hunden i bilen trygt? Og hva burde du gjøre om du ser en hund som har blitt forlatt i en bil på en alt for varm dag? Her finner du alt du trenger å vite for å holde den firbente vennen din trygg.

Hvor fort blir det for varmt eller for kaldt for en hund?

Dog in drivers seat of green vehicle with windows open partlyPå en mild dag med 21 grader Celsius så kan temperaturen inne i bilen raskt stige til 46 grader, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Pediatrics; mesteparten av denne økningen skjer innen 30 minutter. Hunder kan oppleve heteslag når kroppstemperaturen deres når 39,4 grader.

Å parkere i skyggen samt la et vindu stå på gløtt gjør liten forskjell. Problemet er at biler tar opp varme veldig godt. Selv i skyggen med vinduene nede så vil bilen ta opp og amplifisere temperaturen ute - det trenger ikke å være så varmt utendørs for at temperaturen inne i bilen skal kunne bli skyhøy.

Å la hunden være igjen i en iskald bil kan være like så farlig som en varm en, ifølge American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Når varmeapparatet er skrudd av vil kulden praktisk talt gjøre din bil om til et kjøleskap og forårsake hypotermi hos din hund.

Er det noen ganger trygt å la hunden være i bilen?

Generelt sett så er det trygt å la hunden din være alene i bilen i opp til 5 minutter, og når temperaturen ute er mellom 0 og 21 grader.

Her er noen flere tips for hvordan du kan holde din hund trygg i bilen:

 • På dagen, ha ett eller flere vinduer på gløtt og parker i skyggen
 • Sørg for at du ikke blir forsinket. Et ærend på fem minutter kan fort bli farlig for din hund om du blir distrahert og ender opp med å bruke mer tid.
 • Om du har en passasjer med deg, la de være igjen i bilen med din hund og la varmeapparatet eller airconditioning stå på.

Alternativer til å la hunden din være igjen i bilen

Woman petting dalmatian in the back of her car.Du kan alltid be butikken eller stedet du besøker om det er greit at du tar hunden din med inn. Du kan fort bli overrasket over hvor mange bedrifter som gladelig tar imot hunder så lenge de ikke er løse. På grunn av enkelte helsemessige årsaker så er ikke alle bedrifter lovlig tillatte til å gjøre dette, men det skader jo ikke å spørre.

Noen bedrifter har faktisk satt opp temperaturkontrollerte kenneler, som gjør det mulig for deg å betale for å trygt sette igjen hunden din mens du er ute på handling. Når du er ferdig, så kan du hente ut den firbente vennen din, betale og så reise videre til neste sted.

Om du kjører sammen med noen andre, så kan de vente sammen men hunden din, så lenge den er i bånd, i en skygge utenfor bilen din, mens du er inne og gjør de tingene du må.

Det tryggeste alternativet er uansett å la hunden din forbli hjemme (eller på et hundepensjonat) på de varmeste og kaldeste dagene, spesielt når du skal innom plasser hvor hunden din ikke er velkommen.

Hva du må gjøre når du ser en hund forlatt i en bil

Om du legger merke til en hund som har blitt levnet i en bil under farlige forhold - husk at 21 grader utendørs er nok til at temperaturen inne i bilen kan bli farlig - er det første du burde gjøre å finne eieren til bilen. Noter bilens type, merke og registreringsnummer, og be noen inne i bedriften med å hjelpe å finne eieren.

Om eieren ikke kan bli funnet, eller om de fortsetter å ignorere hunden, er det neste steget å ringe politiet, da å levne en hund i farlige forhold ikke er tillatt ifølge loven. Eieren kan få bot eller straff for slik oppførsel.

Husk at du burde bare vurdere å bryte deg inn i bilen selv for å redde hunden som siste mulige utvei, når du verken får kontakt med eier, politiet eller Mattilsynet. Det er generelt sett best å la denne jobben bli gjort av det offentlige enn at du må benytte deg av nødverge, både for hunden og din egen sikkerhet.

Ha hundens sikkerhet i tankene

Selv om det kan være moro å ha med den firbente vennen din på ærend, så burde sikkerhet komme først. Under de rette forholdene kan det være greit å etterlate hunden din i bilen, men generelt sett så er det best å la hunden din få være hjemme når du skal steder han eller hun ikke får være med.

Related Articles

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>