10 tips for å forberede seg på å adoptere en hund

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det kan være overveldende å adoptere en hund, dersom du ikke vet hvor du skal begynne, men det er også morsomt og spennende å ta en hund med hjem! Denne milepælen er det første øyeblikket som knytter bånd mellom deg og din nye pelskledde venn. Her er ti ting du kan gjøre for å sikre en enkel overgang for alle, og for å lindre stresset.

1. Her er ti ting du kan gjøre for å sikre en enkel overgang for alle, og for å lindre stresset. Skaff alt du trenger på forhånd

Skaff alt det du trenger for å gjøre hunden trygg og komfortabel, før du tar den med hjem. I tillegg til det grunnleggende — et halsbånd og bånd, såvel som fôr- og vannboller — vil du også trenge en hundekurv, babygrinder, leker, godbiter, og pleieutstyr. Det er også en god idé å ha treningspader og et enzymatisk rengjøringsmiddel tilgjengelig for ulykkene som skjer i det tidlige renslighetsstadiet.

2. Forbered hjemmet

På samme måte som å babysikre, er det alltid en smart og trygg idé å gjøre klart huset før valpen flytter inn. Gå gjennom huset, og rydd vekk ting som kan være skadelige for små og altfor nysgjerrige hunder, i tillegg til tinge du ikke vil skal tygges på.

Du burde forberede resten av familien også: Diskuter hvem i familien som skal ta seg av fôring, turer og trening. Dersom det allerede bor andre dyr i huset, sørg for at de er oppdatert på alle vaksiner, for alles sikkerhet. Dersom du har katter, burde du gi dem et designert hundefritt område de kan gjemme seg vekk på, hvilket gir dem en måte å tilpasse seg nykommeren på i sin egen rytme. Dette kan virke overdrevent på noen, men det bidrar til å holde hunden trygg, og gjør overgangen lettere for alle.

3. Gi hunden et trygt sted å være

Gi et privat sted til ditt nye dyr, på samme måte du gjør for de du allerede har. Noen dyreeiere liker ikke hundekurver, men den frivillige organisasjonen Best Friends mener at hunder faktisk tenker på dem som sitt eget rom å slappe av i, litt som et hi. De fungerer også som et trygt sted å være mens de tilpasser seg. Dersom du foretrekker å ikke bruke en kurv, kan du selvfølgelig bruke en barnegrind til å sperre av et rom. Du kan besøke hunden i rommet for å knytte et bånd med den, men hold barna og andre dyr unna for øyeblikket.

4. Planlegg hvordan (og når) du tar hunden med hjem

Om mulig, ta noen dager fri fra jobb, eller planlegg å hente hunden i helgen når du har litt fritid. Unngå imidlertid å hente den ved begynnelsen av en lang ferie; dersom den venner seg til at du alltid er hjemme, kan den få separasjonsangst når du er tilbake på jobb. Få noen andre til å kjøre deg for å hente den, eller til å bli med for å berolige hunden mens du kjører. Ikke glem å ta med halsbåndet og båndet, og ta hunden med rett med hjem uten å gjøre distraherende stopp på veien.

5. Vis hunden rundt i huset

Hold den i bånd mens du lar den utforske og snuse rundt i huset. Vis den fôret, sengen og lekene, og vis den hva som er forbudt med korte og konsise kommandoer som "nei" eller "slutt".

6. Utforsk hagen i bånd

Adopterte hunder burde ha mye tid og plass til rådelighet til å snuse på sine nye omgivelser. Dersom du har designert en toalettplass i hagen, vis hunden det, og belønn den med en godbit når den bruker den.

7. Animal Rescue League of Boston anbefaler å ta med familiemedlemmer og andre hunder ut for å møte den nye hunden, men ta med én om gangen.

Animal Rescue League of Boston anbefaler å ta med familiemedlemmer og andre hunder ut for å møte den nye hunden, men ta med én om gangen. Hold andre hunder i bånd og følg med på hva som skjer mellom dem. Husk at en for brå introduksjon kan få dem til å bli territorielle ovenfor nykommeren. Pass på at barna (og de andre voksne) ikke kysser eller klemmer hunden (uansett hvor nydelig den er), men de kan bli venner med en godbit og litt snusing.

8. Bytt hundefôr gradvis

Dersom du har muligheten, ta med litt av fôret organisasjonen eller oppdretteren fôret hunden med, og bytt til merket du planlegger å fôre den med gradvis for å unngå fordøyelsesproblemer fra en for rask endring.

9. Begynn treningen med det samme

Selv voksne hunder som allerede er renslige vil trenge litt pottetrening. Dersom du planlegger å bruke en sandkasse, introduser hunden for sandkassen med det samme, og øv på å etterlate den i kassen — med en leke — i korte perioder, mens du går ut av huset for å la den venne seg til det. Interessert i formell lydighetstrening? Det er fremdeles best å begynne og arbeide for å etablere reglene fra den første dagen.

10. Få utført en veterinærkontroll

Du burde besøke veterinæren for en helsesjekk, og for å sikre at alle vaksinene er oppdatert innen én uke etter at hunden har ankommet.

Å adoptere en hund er en stor overgang for både hunden og familien. Disse grunnleggende tingene vil hjelpe din nye hund med å føle seg trygg på sine nye omgivelser, og det vil gjøre det lettere å knytte et bånd til din nye, våtsnutede kompis.

Bidragsyters biografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus bor i Tulsa, Oklahoma, og er en fiksjonforfatter, frilansskribent og redaktør. Hun skriver hyppig om kjæledyr og dyrehelse fra sitt hjemmekontor, hvor hun assisteres av et fang fullt av pelskledde venner.

Relaterte artikler

Relaterte produkter