Kan katter se i mørket?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

La oss avkrefte noen kattemyter

Nå når du har en ny kattunge, blir alt du har hørt om katter i årenes løp plutselig aktuelt. Det er imidlertid ikke alle myter og folke- tro det er like mye hold i. Her følger en liste som vil hjelpe deg å skille myte fra virkelighet.

Lander katter alltid på beina?

Svaret på dette er dessverre et rungende "nei". Katter er smidige og har en tendens til å instinktivt falle med bena først, men en mengde katter kommer til skade eller dør i fallulykker hvert eneste år. Sørg for at kattungen er trygg ved å sette opp vern på vinduer og balkonger - og føl deg ikke fristet til å teste ut myten!

Det finnes ikke noe bedre for katten enn melk

Dette er en annen myte. Hvis kattungen er velernært og du gir den et fullverdig fôr, har den kun behov for vann. Den liker kanskje melk, men bør ikke drikke for mye av det. Mange katter har nemlig problemer med å fordøye laktosen i kumelk, og kan få diaré.

Smør på kattens poter hjelper dem å finne veien hjem

Hvis du har lyst på fettete potemerker på alle møblene, kan du gjerne smøre kattens poter inn med smør. Hvis du imidlertid  vil at den skal komme trygt tilbake hvis den går seg bort, er det imidlertid bedre å utstyre den med en mikrobrikke. Dermed, hvis den blir borte og ender opp hos den lokale veterinæren eller dyrebeskyttelsen, kan de finne ut hvor den hører hjemme og du kan få den tilbake i god behold.

Katter kan se i mørket

Kattungen kan ikke se hvis det er bekmørkt. Denne myten kommer antakeligvis av at katter kan se når det er veldig lite lys, siden pupillene deres utvider seg for å få maksimalt utbytte av lyset.

Gravide kvinner bør unngå kontakt med katter

Noen katter kan være infisert med en sykdom som kalles toksoplasmose, som av og til kan spres til mennesker via katteavføring i sandkassen eller hagen og føre til alvorlige problemer for fosteret. Dette vil ikke si at gravide kvinner trenger å unngå katter fullstendig, så lenge de tar noen fornuftige forholdsregler. Hvis du er gravid, skal du unngå å skifte ut kattungens sandkasse, men få noen andre i familien til å gjøre det i stedet. Hvis du er helt nødt til å gjøre det selv, skal du ha på deg gummihansker og vaske hendene grundig etterpå.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.