Liker katter å bli klappet?

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

For noen år siden bekreftet tidsskriftet Frontiers in Psychology det som hunde- og katteeiere allerede visste: at positiv interaksjon med dyr reduserer stress hos mennesker. Dette er gode nyheter for helsen og levetiden din, men hvis du har en katt, kan du lure på om følelsen er gjensidig. Liker katter å bli klappet? Liker katter å bli holdt like mye som vi liker å holde dem?

Hvis du gjør det riktig, er svaret ja. Mange katter, til tross for den vanlige og vedvarende myten om at de ikke er vennlige, ønsker kjærlighet fra menneskene deres. Å klappe og holde katten din bidrar faktisk til å bygge et kjærlig forhold mellom dere to.

Tilnærminger til klapping

Å klappe katten din kan være vanskelig å få til. Det er lett å feillese en katts signaler og ende opp med å berøre dem på feil måte eller på et sted hvor de ikke liker å bli berørt.

En manns hånd som klapper en Russian blue-katt på et blomstrete teppe.
La oss for eksempel si at katten din ruller rundt på gulvet og blottlegger magen. Men når du prøver å gni den engleaktige magen dens svarer den med å klore eller med et bitt. Cats Protection forklarer at å rulle på ryggen er kattens måte å vise at de stoler på deg. For de fleste katter er det imidlertid ikke en invitasjon til magekos! Hvis du blir møtt med kloring eller et bitt, kan du lure på om katten din hater deg, eller at den ikke vil bli klappet i det hele tatt. I virkeligheten forteller den deg bare at de ikke vil at du skal klappe dem akkurat der, akkurat nå.

I 2013 ble en studie fra tidsskriftet Physiology & Behavior mye misrepresentert som bevis på at klapping av katter stresser dem. John Bradshaw, direktør for Anthrozoology Institute ved University of Bristol, England beroliger National Geographic med at det var noe i kattenes liv og ikke klappingen som bidro til dyrenes angst. (Eksperimentet så faktisk på hvordan katter som lever alene opplever stress annerledes enn de i husholdninger med flere katter.) Klapping kan trøste katten din, så bare å fortsette med kosingen.

Hode, skuldre, kinn og nese

Så, på hvilke steder liker katter å bli klappet? Hodet, haken og nakken er ofte deres favoritter. Mens noen katter liker å få berørt halen, vil andre skvette og til og med oppleve smerte fra halekos. Ta det rolig, følg nøye med på kattens reaksjoner på berøringen din og respekter alltid dens preferanser.

Når du nærmer deg katten din, er det viktigste å la den ta ledelsen. La katten din snuse litt på pekefingeren din og berør nesen først. Hvis katten din vil kose, skyver den ansiktet mot hånden din og dirigerer deg til ørene, haken eller hvor den vil bli klappet. Å være rolig vil skape et mer avslappet miljø. Hvis den begynner å dytte deg med hodet eller gnir kinnene mot kroppen din, er det et godt tegn. " Bunting"-adferd er hvordan katter overfører duften sin, via kinnkjertlene, til kjære omgivelser og familiemedlemmer.

I tillegg til å bli klappet, liker katter å bli holdt og løftet? Noen ganger. De fleste katter elsker å kose seg, og de reagerer vanligvis på å bli holdt hvis du introduserer dem for det gradvis. Den beste måten å henvende deg til katten din for å få en klem er å starte med litt myk klapping, og deretter løfte den forsiktig opp. Pass på å sikre alle fire bena deres slik at de ikke dingler. Hvis den føler seg trygg i armene dine, vil den være mer tilbøyelige til å bli værende der. Hvis den vrir seg og vil komme seg unna, legg den forsiktig ned og prøv igjen senere. Å lære å kose sammen krever små steg om gangen (og av og til en velsmakende belønning for ikke å klore opp armene dine på vei ned!).

Rødhårig katt får haken klødd.

Betyr rasen noe? Hva med alder?

Noen katteraser er mer mottakelige for kos og klemmer enn andre. Siameseren, for eksempel, er en leken og livsglad rase som vil kreve oppmerksomhet fra deg, det samme vil den kjærlige Ragdoll.

Ikke vær redd hvis katten din motstår fysisk oppmerksomhet. Det kan bare være en del av dens personlighet eller oppvekst. Hvis en kattunge ikke sosialiseres med mennesker i en tidlig alder, kan den være motvillig til å akseptere hengivenhet. Den kan også trenge litt mer overbevisning hvis du adopterer den som voksen og ikke kjenner historien dens. Du kan akklimatisere katten din ved å bruke noen av strategiene ovenfor, men noen katter liker rett og slett ikke å bli plukket opp, de foretrekker å være ved din side i stedet for i fanget.

Å bygge tillit er en gradvis prosess i ethvert forhold. Når du investerer din kjærlighet og hengivenhet, vil du bli belønnet med en kattevenn (og kanskje til og med muligheten til å klø den litt på magen).

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en forfatter, mamma og mangeårig katteforelder hvis to russiske blues styrer huset. Arbeidet hennes vises også i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, der hun skriver om hunder, katter, graviditet og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.