Helseproblemer du ikke kan vaksinere mot

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Selv en vaksinert valp kan av og til komme ut for helseproblemer. Her er noen av de du kan støte på:

DiaréDog health problems

Diaré er som regel bare et forbigående problem. Valpen kan få diaré hvis den for eksempel er veldig opprømt eller nervøs, eller har fått i seg noe den ikke burde spist, som for eksempel innholdet av søppelposen! Diaré kan imidlertid også være et symptom på en alvorlig sykdom, så du bør ikke nøle med å ta valpen med til veterinæren hvis du er bekymret. Oppsøk alltid veterinær hvis diareen varer i over 24 timer, inneholder blod, ledsages av andre sykdomstegn som f.eks. åndenød eller hvis valpen virker sløv eller slapp. Det er nemlig alltid er en fare for at en valp med diaré blir dehydrert.

 

Oppkast

Valpen vil kaste opp av og til, og som regel vil den bare trenge litt kjærlig omsorg. I likhet med diaré kan imidlertid oppkast være et symptom på en alvorlig sykdom, og du skal alltid ta med valpen til veterinæren hvis oppkastingen varer i over 24 timer, inneholder blod, skyter ut i kraftige stråler eller ledsages av andre sykdomstegn. Igjen skal du holde øyne med tegn på dehydrering, siden dette kan skje veldig raskt. Fremfor alt skal du stole på magefølelsen din og straks ta med valpen til veterinæren hvis du er bekymret.

 

Øreinfeksjoner og øremidd

Selv om du er nøye med å rengjøre ørene til valpen regelmessig, kan den likevel rammes av øreinfeksjoner eller øremidd.

Friske ører er blanke, frie for puss eller voks og svakt lyserøde på innsiden. De lukter ikke ubehagelig. Hvis du er bekymret angående ørene til valpen din eller den ser ut til å være plaget av dem (kanskje den klør dem konstant eller rister på hodet), skal du ta den med til veterinæren omgående.

Relaterte artikler

Relaterte produkter