Tips for å etterlate den nye hunden din alene hjemme

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å ønske en ny hund velkommen hjem er en stor tilpasning. Forhåpentligvis så er det nye tilskuddet til familien så fornøyd som mulig, omgitt av den ustanselige kjærligheten og oppmerksomheten som den får fra sin nye familie.

Men når mandag morgen nærmer seg, kommer angsten snikende. Jobb og skole kan tvinge deg til å måtte la den nye hunden din være hjemme i noen timer (med mindre du er blant de heldige som får ta med deg hunden din på jobb). Så hvordan kan du sørge for at hunden din forblir trygg og glad mens du er borte?

Burtrening

Et bur, hvis det brukes riktig, er et utmerket verktøy for å trene en hund, men det kan også være hundens favorittsted når den er alene hjemme — et sted for hvile og ro. Selv om et bur kan være et godt alternativ som en del av en vanlig arbeidsdag, bør du være forsiktig med å ikke overdrive burbruken. Husk at hvis hunden din har vært i bur hele natten, bør du ikke la den ligge innestengt hele dagen også. Et bur kan være et verdifullt verktøy, men hvis du oppdager at hunden din unngår å tilbringe tid i buret når døren er åpen, eller ikke lenger går inn frivillig, må du revurdere hvordan og hvorfor du bruker det.

Få et "Doggy Cam"

Overvåkningskameraer som du kan få opp på telefonen er utmerkede verktøy for å se til hunden din hvis du er bekymret for at den må være alene hjemme. Det er mange alternativer tilgjengelig som lar deg både se og høre hunden din og kan varsle deg om aktivitet eller støy slik at du kan ta en titt.

Velg et hundesikkert rom

Hvis du må forlate hunden din hjemme hele dagen, tenk på å hundesikre et lite rom i hjemmet ditt som kan stenges av fra resten av huset. Blue Cross lister opp flere punkter som dyreeiere bør ta i betraktning når man hundesikrer et rom:

  • Koble fra elektriske apparater og skjul ledninger og kabler.
  • Fjern farlige kjemikalier som rengjøringsprodukter og medisiner.
  • Hold mat utilgjengelig.
  • Hold stoler og andre møbler unna bord eller benkeplater for å forhindre klatring.

Bli i utgangspunktet kvitt absolutt alt hunden din kan komme til mens du er borte, og fjern alle gjenstander som kan tygges eller svelges, som for eksempel sko eller mynter.

Et godt rom å velge kan være et med et gulv som er lett å rengjøre, for eksempel flisgulv. Velg rom for soving og leking. Sett frem vann og leker så de ikke kjeder seg, og legg ut aviser, håndkler eller lignende på gulvet i tilfelle den tisser eller gjør fra seg inne. Hvis den nye hunden din er en valp, vil det garantert skje uhell.

Gjør den nye hunden din vant til å være alene

La hunden være alene i rommet i noen minutter om gangen til den blir vant til det, og øk deretter sakte hvor lenge den er på egenhånd. Når hunden din begynner å tilpasse seg dette rommet, og du føler deg komfortabel med oppførselen dens, kan du begynne å utvide tilgangen til mer av hjemmet når du er borte. Gode tester for dette er når du bare skal være borte i rundt 30 til 60 minutter, som for eksempel når du drar til butikken. Hvis den kan oppføre seg i et større område i kort tid, kan du også gradvis forlenge tiden den får streife rundt i huset mens du er borte til du når en hel arbeidsdag.

Gi tilstrekkelig med berikelse

Sørg for at det er mange ting tilgjengelig for å holde den nye hunden fornøyd og opptatt — leker som gir fra seg godbiter og tyggeleker kan holde hunden opptatt noe av tiden den er våken mens du er borte. Sørg for at alt du etterlater med hunden din er trygt, og at du har overvåket den de første gangene slik at du vet at den ikke vil ødelegge og svelge deler av lekene.

Eier og labrador går i by med bakgrunn ute av fokus

Lei en hundelufter

En tur på dagtid er mer enn bare god trening for hunden din. En god tur kan også stimulere den ved å engasjere alle sansene dens, bidra til å sosialisere den med andre dyr og mennesker, og fremskynde hjemmetreningsprosessen. I tillegg vil en god tur slite ut hunden din, noe som kan gjøre at den ikke vil tygge på møbler eller finne på annen destruktiv atferd mens den venter på at du skal komme hjem. Hvis du har barn hjemme i sommerferien og de er gamle nok til å gå tur med hunden, er dette en fin måte å styrke båndet med hunden din på. Det er også en god måte å få dem ut av huset for litt fysisk aktivitet.

Registrer hunden din i en hundebarnehage

En god hundebarnehage tilbyr et sårt tiltrengt utløp for hunder. De lar vanligvis hunder gå fritt i lek, tilbyr aktiviteter og lek, og har ansatte som kan gi mye kjærlighet og oppmerksomhet til hunden din. En hundebarnehage kan også være et godt alternativ for familier med hektiske liv, eldre eller andre som ikke har tid eller evne til å gi hunden den treningen eller tiden de trenger.

Blue Cross anbefaler å vurdere følgende når du velger en hundebarnehage:

  • Har de profesjonell opplæring i hundeoppførsel, førstehjelp og andre viktige aspekter ved hundestell?
  • Er de riktig lisensiert og forsikret?
  • Hvor kommer hunden din til å leke, trene og hvile?
  • Hvor mange andre hunder vil være der og hvor mange personer overvåker dem?
  • Er de utstyrt for å ivareta eventuelle spesielle behov hunden din måtte ha på grunn av alder, helse osv.?

Sørg for å lese anmeldelser eller spør venner og familie om gode hundebarnehager, og sørg for å ta en omvisning på anlegget før du forlater hunden din. Det fine med en hundebarnehage er at du ikke trenger å ta hunden din dit hver dag, noe som noen ganger kan bli dyrt. En dag eller to i hundebarnehagen vil hjelpe deg med å trene hunden din, samt sosialisere den med andre hunder.

Ta litt fri

«Pawternity»-permisjon er et nytt konsept som tar av i Storbritannia, melder The Independent. Snakk med sjefen din om hen kan være åpen for at du kan ta noen dager fri, jobbe hjemmefra eller ta fri en halvtime ekstra til lunsj, slik at du kan løpe hjem for å ta hunden din på en ettermiddagstur. Å adoptere en ny valp (eller hvilken som helst hund for den saks skyld) er et stort ansvar. Du bør bare gjøre det når du vet at du og din familie vil ha tid til den, dens opplæring og utvikling.

Å ta en ny hund inn i huset tar mye tid, kjærlighet og hengivenhet, og det er umulig å forklare til din kjære pelsdott at du må dra på jobb. Men ved å tenke gjennom alternativene dine og ha en plan klar, kan du unngå stresset og skyldfølelsen du får når du må la hunden være alene. Og hvis det er noen trøst, gjør det tiden du får til å tilbringe sammen enda mer spesiell.

Bidragsyterens bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle som heter Maddie.

 

Gjennomgått av Brana Bonder, B.S, M. S og Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterte artikler

Relaterte produkter