Hunder med løpetid

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Tisper har løpetid etter at de har kommet i fruktbar alder. Løpetiden varer i gjennomsnitt i 3 uker og en hund vil vanligvis gå gjennom dette hver 6-8 måned.

De fleste raser har sin første løpetid når de er 6 måneder gamle, men det kan også skje tidligere eller senere.

Løpetid oppdages ved at det kommer en liten blødning fra vagina, en oppsvulmet vulva eller økt urinering. Tisper produserer likevel ikke mye blod, og hos en liten hund vil du kanskje ikke engang merke blødningen.

Uønsket oppmerksomhet

Det første du vil oppdage dersom du har en tispe i løpetid, er at hun vil tiltrekke seg ukastrerte hannhunder. Oppførselen hennes vil også endre seg, så selv om hun vanligvis ikke vil gi seg hen til hannhunder, er det stor sannsynlighet for at hun gjør det i løpetiden.

I tillegg vil hannhunder gå overraskende langt for å komme seg til en tispe i løpetid. Så når hun har løpetid, bør du ikke la hunden din være utenfor uten tilsyn, og du vil måtte ha henne i bånd hele tiden når dere er på tur. Generelt vil andre hundeeiere du møter kunne kontrollere hundene sine, men lukten av en tispe i løpetid kan forårsake aggressiv oppførsel hos enkelte hunder.

Blødning

Det neste punktet for bekymring er blødning. Dersom hunden din produserer nok blod til å lage søl, bør du kun ha henne i områder som er enkle å gjøre rene og hvor det ikke er teppe.

Å la henne være utendørs er derimot en dårlig ide med mindre du vil at hun skal få herrebesøk (og muligens valper).

Relaterte artikler

Relaterte produkter