Ti ting for å gjøre katten komfortabel etter adopsjon

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det er spennende å ønske en katt velkommen i hjemmet. Etterhvert som dere blir kjent med hverandre, vil du oppdage mange fine måter den kan gi deg glede på — og vice versa. Slik kan du gjøre det komfortabelt i hjemmet når du ønsker katten velkommen til familien:1. Her er ti ting du kan gjøre for å sikre en enkel overgang for alle, og for å lindre stresset. Ha et lager av de grunnleggende tingene

Kjøp inn de essensielle tingene på forhånd: sandkasse og sand (hold kassen langt vekk fra fôrplassen), sengetøy, fôr- og vannskåler, sunn kattemat og en solid transportkasse. Kjøp et halsbånd og et merke, så du lett kan finne den igjen dersom den vandrer av gårde.

2. Skaff (noen) leker

Katter elsker å leke, men du behøver ikke å investere i dusinvis av leker spesielt for katten. Den blir like glad for en tom pappeske, papirpose, (fjern håndtak så den ikke setter fast hodet), eller liknende tomme beholdere som ligner på en liten privat kattehule. Imidlertid, i motsetning til klisjéen, bør du ikke la den leke med ullnøster eller tråd — det er altfor lett å spise. I følge Humane Society of the United States, burde du også unngå sløyfer, tanntråd, pinner, nåler, binders og plastposer. En lommelykt eller laserpeker kan også gi dere mye moro, da katten prøver å fange lyset mens du fører det rundt om i rommet.

3. Skap et trygt miljø

Ditt nye familiemedlem kan, og vil, rote seg bort i absolutt alt. Av den grunn bør du fjerne planter som kan være giftige (f.eks liljer og amaryllis), låse flyktige rengjøringsmidler og medisiner inn i et skap, holde dolokket lukket, og binde opp snorene på rullegardinene. Forsøk å flytte elektriske ledninger dersom de ligger på upraktiske steder, eller kjøp kabeldeksler til de mest utsatte stedene. Sikre løse vindusskjermer, og mens du er i gang, rydd bort andre knuselige ting katten kan være nysgjerrig på.

4. Forbered de yngste

Selv om familien din er med på eventyret, burde barna være klar over hva det betyr å ta vare på en katt, inkluert hvordan dens fysiske behov skal respekteres. Det å ta vare på en katt knytter fantastiske bånd, og myke samhandlinger vil hjelpe din kattevenn med å tilpasse seg raskere.

5. Besøk veterinæren

Kort etter at katten er ankommet, ta den med til en veterinærkontroll og se til at den får vaksinene den trenger. Jevnlige kontroller holder katter sunne uansett alder, bakgrunn eller livsstil (uansett om de bor inne eller ute). Sørg for å ta med adopsjonspapirene dersom du har dem. Det er også en god idé å holde telefonnumrene til veterinærklinikken og nødnumre på et praktisk sted, til nødstilfeller.

6. Gi katten plass

Etter at den er installert i sitt nye hjem, vil din malende venn se etter et sted å hjemme seg, men la den bli i transportkassen i denne innledende perioden. Når den endelig forlater kassen vil den trenge et rom, eller i det minste et hjørne eller et skap, for seg selv hvor den føler seg trygg. Finn frem pappesken fra oppgave #2, som Petcha sier gir samme trygghetsfølelse. Det er viktig å ikke lokke den ut av sine trygge steder. Den vil komme frem når den er klar for å utforske omgivelsene sine.

7. Introduser katten til dyrene i familien

Det kan være stressende å introdusere den nye katten til andre kjæledyr, hvilket burde gjøres over tid. Introduser nykommeren til de andre dyrene gradvis, og vent deg et hves, et poteslag eller til og med noen krummede rygger — det er normalt. Det beste som kan skje? De aksepterer hverandre og fortsetter livet som vanlig. Dersom de blir for aggressive og angriper hverandre, burde du imidlertid ikke prøve å avslutte kampen ved å plukke opp en av dem. I følge Animal Planet er det best å klappe høyt eller rope for å distrahere dem.

8. Børst den

Ved å børste og gre katten jevlig holdes pelsen skinnende, huden sunn og det reduserer uønsket røyting. Det er lett å innlemme i en daglig rutine — det er en flott måte for begge to å slappe av etter en lang dag. Klipping av klørne og god tannhygiene er også viktig. Snakk med veterinæren om den beste måten og utføre denne typen stell på.

9. Tilbring kvalitetstid sammen

Katter er kjent for å være enslige skapninger, men de kan bli ensomme. Prøv å være hjemme så mye som mulig i løpet av de første par ukene, for å hjelpe katten med å tilpasse seg. Dersom du jobber lange dager borte fra hjemmet, kan du vurdere å adoptere to katter slik at de kan holde hverandre med selskap.

10. Ikke forhast deg

Husk at det vil ta tid for katten å føle seg komfortabel i sitt nye miljø. Det er best å ikke skynde på denne prosessen. La katten komme til deg når den er klar — og det kommer den til å gjøre. Katter er flinke til å si fra om hva de liker og ikke liker, og den vil si fra når den er klar til å kose, leke eller krølle seg sammen for å ta en lur.

Når du tar med katten hjem for første gang, er dette bare begynnelsen på et rikt og kjærlighetsfylt liv med hverandre. Ta deg god tid, og du vil få mye glede ut av å bli kjent med din nye bestevenn.

Bidragsyters biografi

 

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien er en forfatter og en erfaren katteeier. Følg henne på Twitter og Instagram @brovelliobrien.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter