Liker din hund å svømme? Aktiviteter for hunder som liker vann.

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hund og vann går ofte sammen som hånd i hanske. Få ting gleder en hund som liker vann mer enn å være ved sjøen eller på stranden. Om du bor ved en sjø eller havet eller har et svømmebasseng i hagen vil disse aktivitetene glede og kjøle ned din hund på sommeren.

I hagen

Ingenting er nærmere enn din egen hage. Her er det fint å være og her gjelder kun husets regler og ikke noe båndtvang. Men også lange sommerdager i hagen kan bli kjedelig. Men det er lett å gjøre noe med det: bare tilsett vann!

Ta ut noen røffere hundeleker, en hageslange (eller vannspreder), et lite barnebasseng, noen håndklær og litt fantasti.

Hva man kan gjøre

 • Leke med vannsprederen: Sett opp en vannspreder som din hund kan løpe gjennom. Bli ikke overrasket om han angriper sprederen!
 • Hvis du ikke har vannspreder så kan man stille hageslangen på max spredning og la hunden leke med vannet. Det er deilig for hunden å bli våt for å få kjølt seg ned på en varm sommerdag.
 • Gi hunden et bad! Det kan være lettere å gi hunden et bad ute om du samtidig gjør det til en lek. Bruk favoritt-leketøyet for å avlede oppmerksomheten så hunden får mer fokus på det morsomme. Har du muligheten å ha en badebalje ute kan det bli lettere å bade hunden da det ikke minner om de normale baderutinene.
 • Se om hunden er interessert i å prøve å fange strålen fra en vannpistol (ikke skyt etter den).
 • Lek i et basseng. Fyll et barnebasseng med vann (ikke et oppblåsbart, bruk noe mer solid eller et som er laget for hunder) og la din hund hoppe inn og ut av det. Når hunden blir lei av det kan det jo også være godt å bare legge seg ned i vannet.

Ved svømmebassenget

Hunder som elsker vann elsker svømmebasseng. Hvis du er så heldig å ha tilgang på et basseng som tillater hunder så er dette en super aktivitet for hunden. Husk at vannet i de fleste basseng er klorert og ikke egner seg som drikkevann og også kan irritere huden. Husk eget drikkevann og noe å skylle hunden med.

Ta med en hundesvømmevest og en rampe for å gjøre det lettere å komme inn og ut av bassenget. Egen drikkeskål og drikkevann, en flytemadrass for hunden og leker som egner seg i vann er også bra.

Hva kan dere gjøre

 • Svøm! De fleste hundre svømmer bra, men noen valper og eldre hunder uten erfaring kan ha problemer. Da er det bra med en hunderedningsvest.
 • Stup uti! Hunder som kan svømme godt elsker å stupe ut i vannet etter sitt yndlingsleketøy. Bare kast det ut i vannet og se hva som skjer.
 • Lek apport. Kast en ball eller Frisbee® ut over vannet og få din hund til å fange den før den lander.
 • Ikke overdriv. Når hunden er trøtt vil han elske å bare flyte rundt. Det finnes egne flyteprodukter for hunder på markedet. Finn et som din hund liker å ha i bassenget mens du slapper av i solen.

Ved sjøen eller elven

Det er ikke vanskelig å finne et sted ved vannet der du og din hund kan være. Bare sjekk at det er tillatt å ha med hunden der dere vil gå. Ikke alle offentlige steder er tillatt for hunder. Når dere er ved vannet bør dere unngå stillestående vann der mygg, parasitter, blågrønne alger og amøber trives. Hold ett øye med omgivelsene, se etter knust glass, skarpe metall og huggorm! Ved elver bør dere unngå områder med sterk strøm så hunden din ikke blir tatt av strømmen.

Det kan være bra å ha med seg hundesvømmevest, vannskål og drikkevann, vannfaste leker, en flyteleke for hunder, førstehjelpveska og en brystsele med håndtak på ryggen. Husk hundeposer for å plukke opp avføring!

Hva kan dere gjøre:

 • Apportlek. Spesielt apporterende hunder elsker å svømme ut for å hente apportobjekter.
 • SUP! Padle ut med en SUP og ta med hunden.Man and Boston terrier sitting on a blue paddle board in the middle of a lake.
 • Hundestuping. Lær din hund å ta løpefart for så å stupe/hoppe ut i vannet med et stort plask. Denne aktiviteten blir mer og mer polulær.
 • Båttur! Mange hunder elsker en båttur, om det nå er med en robåt eller kano, motorbåt eller seilbåt. Hunder som liker vann elsker å svømme og stupe fra båten. Husk bare hundesvømmevest eller brystsele med håndtak på ryggen så det er lett å få hunden opp i båten igjen. Hold også et øye med hunden når båten beveger seg. Som med små barn er det smart å trene sikkerhet ombord med hunden også.
 • Tauing! Lær din hund livredning. Ligg selv i vannet og slapp av. Ha med et rep som din hund tar i kjeften. Få din hund til å dra deg etter seg i vannet.
 • Flyt ned en rolig elv. Det er ikke bare du som liker å flyte ned en rolig elv. Ta med en godkjent flyteleke til hunden og flyt sammen ned elven.

På stranden

En dag på stranden er like fin for en vannelskende hund som for deg. Bare sjekk at hunden er velkommen på stranden. På noen strender må hunder være i bånd, andre steder er det fritt fram og så er det strender der hunder ikke er velkomne. Saltvann er like usunt å drikke for din hund som for deg. Husk å ha med nok drikkevann til tobente og firbente. Planlegg også hvordan saltvann og sand skal skylles ut av pelsen før dere drar hjemover. Husk også solbeskyttelse for alle. Finn en skyggefull plass å være på eller ta med en parasoll eller annen solbeskyttelse. Spesielt hunder med tynn og lys pels kan fort bli solbrente.

Beagle puppy running on the beach.

Ta med friskt vann og drikkeskål, solkrem for hund for nesen og øretipper, en parasoll, et teppe til din hund, ekstra håndklær, en hundesvømmevest og vannfaste leker. Skal dere tilbringe hele dagen på stranden er det viktig med både normalt fôr og godbiter. Tenk på at en aktiv dag på stranden skjerper appetitten.

Hva dere kan gjøre:

 • Leke med bølgene. La din hund plaske rundt i strandkanten og hoppe inn i bølgene. Husk svømmevest. Også hunder som kan svømme godt kan bli utfordret av store bølger. Hold dere til de roligere delene av stranden. La aldri hunden svømme ut i store bølger. Får bølgene tak kan hunden dras utover.
 • Gå langs stranden. Din hund vil elske å utforske strandkanten og får bra trening og blir av med mye energi samtidig.
 • La hunden løpe fritt. Hvis det er tillatt og den kommer på innkalling, kan du la hunden løpe fritt langs stranden og inn og ut av vannet.

Med så mange muligheter vil din vannelskende hund ha en herlig sommer sammen med sin familie.

Image source: Flickr

Litt om forfatteren

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er en blogger med hunder og katter og bor i Tulsa, Oklahoma, derhun skiver sine tekster med sine hudner og katter rundt seg.

 

Relaterte artikler

 • Vis at du bryr deg og tren hunden din

  Hunder er ofte veldig energiske, og trening er den perfekte måten å få brukt opp all den ekstra energien på.
 • Læring gjennom lek

  Det er både gøy og spennende å leke med den nye valpen, men lek er også en grunn- leggende del av den tidlige oppdragelsen.
 • Å leke med hunden din

  Har du en stor hund som en grand danois, greyhound eller boxer er jo inget bedre enn å være ute og mosjonere sammen. Det er godt for begge og styrker det båndet dere har.
 • Å velge den beste leken til hunden

  Noe av det beste med å ha hund er at de elsker å leke og å velge de beste hundelekene er en viktig del av forholdet.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>