Fem tips for å hjelpe deg med å trene valpen din

Publisert av Erin Ollila
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å få en ny valp i huset er en spennende tid for dere begge, men det kan være en vanskelig jobb å lære den nye hunden din hva som er akseptabel oppførsel!

Tenk på alle de tingene du vil at hunden din skal vite før du begynner. Trening bør handle om å lære valpen livsferdighetene den trenger for å bli en flink hund. Grunnleggende kommandoer for å gjøre livet ditt enklere vil kunne inkludere ting som "sitt,""dekk,""gi labb,""bli" eller "kom." Du vil kanskje også kontrollere eller redusere valpens bjeffing og sutring, men husk at dette er en av måtene valpen din kommuniserer på. Det er viktigere å forstå og sørge for valpens behov slik at de ikke føler behov for å ty til bjeffing eller sutring. Annen atferd som er viktig å lære valper inkluderer dotrening, gå pent i bånd, holde seg rolig og avslappet og ikke tigge mat eller hoppe på bordet. Her er noen tips for å hjelpe deg på reisen.

1. Meld deg på et valpekurs

Sosialiseringsperioden hos valper er 4-16 uker, så når du får valpen ved åtte ukers alder er det ikke mye tid igjen til å dra nytte av dette viktige utviklingsstadiet. Vurder å melde deg på et profesjonelt valpekurs for å få mest mulig ut av denne tiden. Dette vil også gi hunden din mulighet til å sosialisere med andre hunder og mennesker, samt bidra til å forebygge aggresjon eller angstproblemer. RSPCA anbefaler å observere en klasse først og se etter positive tegn som et rolig miljø, en liten klassestørrelse, belønningsbasert trening og treningsmetoder skreddersydd for hver hund. Du kan også be veterinæren din om å anbefale kurs i ditt område.

2. Gå foran som et godt eksempel (med mange belønninger)

Nye valper blir ekstremt motiverte av belønninger som godbiter, leker og fysisk hengivenhet. Et belønningsbasert treningsprogram er en fin måte å hjelpe valpen din med å utvikle de nødvendige livsferdighetene de trenger. Du må imidlertid være oppmerksom på at for mange godbiter kan føre til vektøkning. Sørg for å bruke veldig små godbiter og reduser sakte frekvensen av godbiter når valpen din har lært de verbale kommandoene. Bruk mye verbal ros for å forsterke god oppførsel og styrke båndet ditt.

3. Kontinuitet bygger vaner

Når du får en ny hund er det viktig å begynne å trene så fort som mulig. Det er en fin måte å bli kjent med hverandre på, og det bidrar til å etablere gode vaner i ditt nye felles oppholdsrom. Når du skal få valpen til å bli husren, er kontinuitet veldig viktig. Hunder er vaneskapninger, så jo mer konsekvent du er, jo lettere blir det for dem å lære. Når du er konsekvent, tydelig og snill i treningen din, vil du hjelpe valpen med å glede seg over å lære og bygge opp selvtillit.

4. Rådfør deg med en profesjonell

Ta kontakt med en spesialist som kan gi deg noen verdifulle treningstips, hvis du føler deg usikker på å trene en valp på egenhånd. Sørg for at treneren som tar hånd om valpen din er pålitelig og sertifisert, samt har en treningsfilosofi basert på oppdatert vitenskap.

5. Ha det gøy og vær tålmodig med valpen din

Det viktigste å huske på når du trener din firbeinte venn, er å være tålmodig og positiv. Valpen din lærer så mange nye ting om verden, så det kan være vanskelig for dem å huske alt. PDSA påpeker at å si fra eller bruke straff kan være forvirrende for valpen og kan til og med forsterke negativ oppførsel, så det er best å ikke fokusere på feil i det hele tatt. Å være forståelsesfull, rolig og oppmuntrende er en mye bedre måte å lære dem å følge reglene.

Å trene en ny hund kan være utfordrende, men med litt tålmodighet og en positiv innstilling kan det være en fantastisk tid i begges liv!

Bidragsyters biografi

Erin Ollila Contributor Bio Image

Erin Ollila

 

Erin Ollila er en hunde- og katteentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Hennes forfatterskap kan finnes over hele internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Instagram @ErinOllila eller lær mer om henne på http://erinollila.com.

 

Anmeldt av Dr Aileen Pypers

 

 

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter