Å ta med katten din til dyrlegen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Tips for better feline vet visitPå et eller annet punkt i kattens liv vil den måtte ta en tur til dyrlegen. Selv om dette vanligvis er en stressende opplevelse, er det flere ting du kan gjøre for å forenkle situasjonen for dere begge.

Når du skal transportere katten din et sted utenfor hjemmet, så bruk et reisebur selv om den vanligvis liker å bli holdt. Katter blir ofte skremt når de er i ukjente omgivelser eller omgitt av ukjente mennesker. Selv en vennlig katt kan bite, klore eller prøve å rømme. Katten din vil kanskje også urinere eller gå på do dersom den blir skremt.

Et reisebur vil forhindre at dette sølet går ut over deg eller gulvet på venterommet. Legg komfortable og kjente tepper inn i reiseburet - bruk noe hun vanligvis sover på eller et gammelt tøyplagg med din lukt. Å dekke buret med et teppe eller håndkle kan også hjelpe katten din til å slappe av. Katter liker å gjemme seg når de er redde eller usikre, så mørket og beskyttelsen den får ved teppet vil gi en ekstra trygghetsfølelse.

Gjør katten trygg

Katter vil ofte ikke like turer til dyrlegen, de blir undersøkt og omringet av fremmede synsinntrykk, lukter, mennesker og dyr. Dersom de eneste gangene katten ser reiseburet er når den skal til dyrlegen, vil den forståelig nok utvikle en sterk motvilje mot det. Katten vil kanskje gjemme seg hver gang buret kommer frem eller kjempe med nebb og klør for ikke å bli puttet inn i det.

Du kan forhindre denne oppførselen ved å la reiseburet stå fremme til enhver tid. Pass på at det er en velkjent del av omgivelsene til katten. Du kan også gi den små godbiter inne i buret nå og da slik at den tenker på buret som "et bra sted". Dersom katten din allerede har utviklet en motvilje mot buret, vil det være vanskelig å lure den inn i det.

Forsøk å overtale den med små godbiter eller få noen til å holde buret så du kan plassere den inni. Hvis katten er fast bestemt på ikke å gå inn, bør du ikke tvinge den, bare sett buret vekk. La katten din slappe av litt før du raskt pakker henne inn i et håndkle og plasserer den i buret. Når du har kommet til dyrlegen, kan du fortsatt ha buret tildekket. Dette vil gjøre at katten din føler seg tryggere. Dersom du ikke kan unngå å sitte i nærheten av andre dyr, bør du i hvert fall forsøke å holde deg unna de høylydte.

Spør om hjelp

Når det er tid for konsultasjonen, bør du spørre dyrlegen om du kan hjelpe med å holde katten. Men husk at både dyrlegen og dyrepleierne er veldig erfarne i å holde ukomfortable og redde dyr, og vet hvordan de kan unngå å bli skadet av eller å skade katten din. Så ikke vær redd, katten din er i gode hender.

Dyrlegen vil muligens dekke til kattens hode med et håndkle for å gi den følelsen av at den kan gjemme seg. Veterinærklinikker er ofte travle steder, så dersom du vil ha ekstra tid til å snakke med dyrlegen bør du planlegge i forveien.

Bestill en lengre time hvis du kan eller kom i de mindre travle tidene på dagen. Veterinærklinikker er vanligvis på sitt mest travle tidlig om morgenen eller om kvelden når folk er ferdig på arbeid. Ta med katten til dyrlegen jevnlig. Ikke bare vil dette gjøre den vant til opplevelsen, men det vil også gi dyrlegen en mulighet til å bli kjent med katten din! Desto oftere en dyrlege ser katten din, jo enklere vil det bli for ham eller henne å kunne gi katten den beste behandlingen.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen