Hva er det verste katten din vet?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katteeiere bruker mye tid på å tenke på hva som gjør katten deres glad - MEN du vet sikkert også at det er noen ting katten din absolutt ikke liker. Her er noen av tingene katter hater mest av alt.

Akkurat som oss mennesker, liker ikke katter å være redde og engstelige.

1. Støvsugeren

Det er ingen hemmelighet at katter ikke liker høye lyder - og når lyden kommer fra en stor maskin, som i tillegg kommer altfor nær dem, blir det enda verre! Katten din vil mest sannsynlig reagere på dette med å få panikk og gjemme seg. Du kan selvsagt ikke slutte å støvsuge innimellom, men det finnes noen måter å gjøre det på, som kan gi katten din en litt bedre opplevelse. Du kan for eksempel holde god avstand til katten mens du støvsuger, eller plassere katten i et annet rom mens du holder på.

2. Høye lyder

Ifølge Vetstreet hører katter lyder 1,6 oktaver høyere enn oss mennesker, og en oktav høyere enn hunder. Derfor kan høye lyder fra TV, datamaskin eller telefon virkelig stresse katten, som ser seg nødt til å gjemme seg på et stille sted. Prøv derfor å begrense disse lydenes omfang. Hvis du skal ha gjester, og vet at det vil bli mye støy, kan du la katten være i et avsides rom hvor den får lydene litt på avstand.

Gray cat wrapped in a beige sweater.

3. Bilturer

Du har helt sikkert opplevd en stressende biltur til veterinæren med en desperat katt som passasjer. Katten reagerer med å mjaue og hvese av engstelse. Det er ikke noe gøy for noen av dere. Det er ganske få katter som liker å kjøre bil. Likevel er det av og til nødvendig, for eksempel for å besøke veterinæren - men prøv å holde bilturene til et absolutt minimum. Kattens verden er der den bor (for innekatter spesielt er det huset), og den liker å være der. Derfor kan det virke utrygt å bli fjernet fra de vante omgivelsene. Når du skal ha katten din med deg et sted, kan du derfor prøve å pakke den inn i et håndkle eller teppe før du setter den i buret, og dekker det til slik at det er mørkt. Deretter bør du forsikre deg om at buret er godt sikret i bilen. Å skjerme katten for stimuli vil være med på å lette på spenningen, og vil gjøre det mindre stressende for dere begge.

4. Bjellehalsbånd

Disse tilsynelatende uskyldige, små og klirrende bjellene som festes på kattehalsbånd, kan faktisk drive både katter (og eierne deres) fra fornuften. Bjellehalsbånd kan kanskje virke som en god idé i starten, fordi de er søte og du kan høre når katten din kommer. Men hva med katten? Den liker ikke bjella. Bjellas originale hensikt var å hindre katter fra å jakte på ville dyr, men bjeller kan stresse en katt, på grunn av den høye lydfrekvensen - og det faktum at den er like ved ørene dens. Mange katter er så flinke til å bevege seg stille at de lærer seg å gå rundt uten at bjella ringer, eller de fjerner simpelthen bjella med tennene, noe som også kan utgjøre en kvelningsfare. Det er best om katter har på seg et vanlig halsbånd, og det er mange søte varianter å velge i likevel.

5. Klissete overflater / ting som fester seg på beina

Selv om dette kan være en god avskrekker for å holde katten unna visse overflater, som kjøkkenbenken eller møbler, er det alt i alt en irritasjon for katten din. Kattens poter og klør er viktige når den skal utforske omgivelsene sine. De hjelper katten med å holde seg fast og kjenne verden rundt seg, og når noe påvirker det har katter en tendens til å mislike dette sterkt. Ser du en katt som plukker på beina sine, eller går rart, er det sannsynligvis noe som har forstyrret den normale kontakten med miljøet.

6. Hardhendt klapping

Selv om noen katter er mer reservert, elsker de aller fleste firbeinte venner å bli klødd på magen eller klappet på hodet. Du må likevel unngå å bli for hardhendt når du koser med katten din. Katten vil, helt garantert, la deg få vite at den ikke setter pris på det. Det finnes til og med noe som kalles “klappe-indusert aggresjon”, ifølge American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, som kan oppstå når en katt plutselig “blir irritert av å bli klappet, napper eller biter lett i personen som klapper den og så bykser opp og løper sin vei.” Vær forsiktig med katten din, og når den ber deg stoppe, bare stopp.

Selv om det er hyggelig å vite hva kattene våre liker, er det også viktig å være klar over hva katter ikke liker, slik at du kan bidra til å unngå å sette katten i ubehagelige situasjoner. Litt tid og innsats for å bli kjent med katten vil hjelpe deg med å finne ut av kattens unike personlighet, og vil bidra til at dere får et nærere forhold.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er skribent, mor, og har nå lenge vært eieren til to Russian Blue katter, som er sjefene i huset. Hennes tekster er også å finne på Care.com, What to Expect, og Fit Pregnancy, der hun skriver om hunder og katter, graviditet og familielivet. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

RELATERTE ARTIKLER

RELATERTE PRODUKTER