Å håndtere valpen når den er i nærheten av en tispe i løpetid

Published by
min. lesing
Puppy female

Når valpen din er rundt seks måneder vil han gå fra å være valp til ungdom. Dette kan gi forandringer i kroppsform ettersom veksten sakker ned og kroppen begynner å fylle seg ut. Langbeinte og klumsete valper vil få mer elegante voksne proporsjoner i løpet av de neste seks månedene.

 

Dårlig oppførsel

Dette er også den tiden hannvalper begynner å tenke på det motsatte kjønn, dog på en noe forvirrende måte. For enkelte hunder kan puter, møbler og selv eierens bein være et utløp for frustrasjonen deres, og slik oppførsel er vanlig i denne alderen. Selv om det kan være irriterende og flaut vil denne oppførselen normalt roe seg etter noen måneder, dog enkelte hunder vil fortsette med oppførselen enda lenger.

 

Endre vaner

Den andre forandringen du kanskje vil oppdage når hannhunden din vokser opp at han vil begynne å løfte opp bakbeinet for å urinere. Dette er helt normalt men noen få hunder kan også begynne å markere sitt territorium ved å løfte på beinet å urinere på objekter i hjemmet. Agressivitet mot andre hannhunder kan også oppstå i løpet av disse tenårene.

 

På defensiven

Enkelte unge hannhunder vil begynne å forsvare ting de føler er deres egne - dette kan være hjemmet ditt og hagen, en kjær leke eller et familiemedlem. Selv om det er betryggende å vite at din hund vil beskytte ditt hjem og din familie kan denne beskyttertrangen skape problemer dersom hunden også begynner å reagere voldelig. Dersom hunden din knurrer når noen kommer bort når den spiser eller leker bør dette bli tatt som en advarsel om at deres beskytterinstinkt har blitt litt for velutviklet. Det finnes flere adferdsteknikker som kan benyttes for å hjelpe disse hundene, og dyrlegen din kan gi råd eller foreslå en kjæledyrsoppdrager. Beskytteragresjon kan også noen ganger bli bedre ved kastrering.

 

Ekte kjærlighet

Det er en type oppførsel du kanskje vil oppdage som kun vil skje av og til. Dersom en tispe i løpetid er i nærheten vil kanskje din hannhund slutte å spise og bli trist og energiløs, eller rastløs og ha lyst til å vandre. Det er ikke uvanlig for hannhunder å gjøre aktive forsøk på å finne deres hjertes utvalgte, og dette kan føre til at hunden kommer i en ulykke eller går seg bort. Ekstra stell og oppmerksomhet vil hjelpe ham gjennom denne vanskelige tiden. Selvfølgelig kan enkelte hannvalper på lik linje med tenåringer være vanskeligere enn andre, men heldigvis vil de fleste komme seg gjennom ungdomstiden uten at noen mister forstanden.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Lam med Ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice er sammensatt for å støtte sunn fordøyelse og mager muskelmasse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og lett fordøyelig lam.
 • Hill's™ Science Plan™ hund Voksen med Oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Mini Kylling

  <ul><li><p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>