Gamle barneleker kan bli fine katteleker

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du små barn og katt vet du allerede at din katt liker å leke med barnas leketøy. Men visste du at du kan gjøre leketøy dine barn har vokst fra om til utmerkete hjemmelagede leker til din katt?

Ditt hjem er en gullgruve for katteleker du kan lage selv! Begynn med å se på alle leketøyene du har med nye øyne. Hva kan du enkelt gjøre om til et sikkert katteleketøy? Stoffdyr er en god begynnelse. Katten din har sikkert allerede vist interesse for dem. Klipp bort lange snører og frynser, øyne og annet som katten kan bite av og svelge så kan katten din få stoffdyret som sitt eget leketøy.

Flere seriøse nettsider, blant annet Vetstreet.com, påpeker at det er viktig å tenke sikkerhet når man gjør barnas leker om til leketøy for sine dyr. Unngå fyllmaterialer som plastbiter, nøtteskall, bønner eller annet katten kan svelge. Fjern også alltid batterier og elektronikk, frynser, fjær, bånd, snører og annet som kan skade katten din om den får det i seg.

Gi heller ikke din katt leketøy av tre, spesielt ikke om de er malt. Katten kan tygge og gnage på leketøyet og få i seg både farge og fliser, ikke noe av dette er bra for katten.

Katter elsker runde ting så bare la katten ha full tilgang til baller som ligger rundt i hjemmet. Sørg for at de er så store at de ikke kan svelges! Og en hule eller annet krypinn kan fungere som utmerkete sove- og gjemmeplasser for en katt som smyger rundt.

Andre leketøy du kan lage selv er:

Oppgrader kattens klorestativ

gray cat using a cat scratching post with a child's toy attached.

Gi klorestativet til katten din nytt liv ved å feste en interaktiv katteleke til den. En interaktiv katteleke er designet for å fange kattens interesse og trene opp motorikken. Det fungerer også bra for kattunger. Fest leken slik at slik at basen er i flukt med stolpen. Bruk en sterk hyssing og knyt den ordentlig. Pass på å klippe vekk overskuddhyssing slik at katten ikke kan tygge på den.

 

Lekeboks for katten

Gray cat plays with children's blocks in a shoebox with holes cut out form the top.

Hjemmelagete katteleketøy som en pusleboks kan være god gjenbruk av barnas leker. Se om du finner noen fargerike byggeklosser eller annet kattesikkert leketøy. Det er viktig at de er for store for at katten kan svelge de og ikke har løse tråder eller annet katten kan gnage på. Større plastbyggeklosser eller lignende passer bra. Ta så en pappkartong og lag åpninger i den så katten kan se inn i den og få poten inn i den også. Legg leketøyene inn i boksen og sett lokket på. Strør du litt kattemynte i boksen blir det ennå mer spennende. La katten prøve å få ut leketøyene.

Med slike leketøy hjelper vi også til med å redusere søppel og vi gir lekene flere liv.

Image source: Christine O'Brien

Litt om forfatteren

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor og tidligere engelskprofessor. I lang tid har to russian blue styrt hjemmet hennes. Du finner hennes arbeid også i What to Expect Word of Mom, Fit Pregnancy, og Care.com. Her skriver hun om det å ha familie og dyr. Følg henne også på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterte artikler

 • Morsomme leker for å trene katten din

  Det er ingen hemmelighet hos katter elsker fugler. Eller rettere sagt, de elsker å prøve å jakte på dem. En pinne med fjær i enden kan kanskje være den magiske formelen som forvandler den sofaelskende katten din til en innbitt jeger på få minutter.
 • Leke med katten

  Å leke med katten din er en viktig del av å opprettholde dens helse samt båndet dere imellom.
 • Hvordan katter og barn leker trygt sammen

  Katter og barn kan være herlige venner. Men om barna ikke har lært å omgås katten riktig kan det bli en katastrofe. 
 • Kattelek: Slik holder du katten din engasjert

  En katt som kjeder seg er ikke en lykkelig katt. Ved å sørge for at den pelskledde vennen din får mental stimulering og aktivitet gjennom lek, vil den få det bedre og sannsynligvis også roe seg ned, spesielt hvis den uttrykker seg gjennom destruktiv oppførsel som å klore i stykker gardinene eller grave opp potteplantene. Katten din kan også vise tegn på kjedsomhet ved å opptre aggressivt eller vise tegn på depresjon.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen