Hunders ernæringsmessige behov er forskjellig fra menneskers

Publisert av
min. lesing
 • Forskjellige raser har forskjellige ernæringsmessige behov. Å tilberede mat til hunder er ikke det samme som å tilberede mat for barna dine eller deg selv. Hunder har ernæringsmessige behov som er veldig forskjellige fra menneskenes.

 • Fôr som ikke er ordentlig balansert og dermed oppfyller hunders behov, kan føre til helseproblemer. F.eks. må det sikres at det opprettholdes et riktig forhold mellom kalsium og fosfor for et sunt stoffskifte.**

 • Hunder har et mye større behov for taurin enn mennesker. For lite taurin kan føre til hjerte- eller øyesykdommer.†

 • La aldri hunden din få rått kjøtt. Behandling av rått kjøtt er alltid viktig når man tilbereder det som menneskeføde. Det samme gjelder når det skal tilberedes i hundens fôr. Rått kjøtt inneholder ofte bakterier som salmonella, listeria og til og med E. coli, som kan være farlig for hunder og de menneskene som er glade i dem. Hunder og andre kjæledyr som blir fôret med rått kjøtt, kan overføre bakteriene til mennesker som er i kontakt med dem. Småbarn, eldre mennesker og mennesker med svekket immunforsvar kan bli alvorlig syke.††

*Small Animal Clinical Nutrition IV Edition, side 169.
**Small Animal Clinical Nutrition IV Edition, side 310.
† Small Animal Clinical Nutrition IV Edition, side 30.
†† FDA Notice 18. desmeber, 2002.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.