Hunder som graver

Published by
min. lesing

Dersom hunden din sakte, men sikkert gjør hagen din om til et kraterfylt månelandskap, så fortvil ikke.

For hunder er nemlig graving helt naturlig. Det første du bør gjøre er å identifisere årsaken til gravingen. Hunden graver kanskje på grunn av rovdyrinstinkt eller den kan grave for å begrave bein eller leker.

Dette er naturlig oppførsel som har til hensikt å gjemme mat fra andre rovdyr. Gravingen kan også være del av et "lage-rede"-rituale, spesielt dersom hunden er drektig. Hunder kan også grave et hull dersom det er for varmt, ettersom graving får frem den kjølige jorda og kan gi et skyggefullt sted å gjemme seg. Dersom hunden din graver under et gjerde eller ved siden av en port, kan det rett og slett være at den ønsker å komme ut av hagen. Enkelte hunder graver for å unnslippe kjedsomhet eller bare for gøy. Andre kan ha en genetisk disposisjon for å grave. Terriere, for eksempel, er notoriske gravere.

Hva kan du gjøre?

Med en gang du har identifisert hvorfor hunden din graver, vil det bli enklere å korrigere oppførselen. Du må bare ha litt tålmodighet. Dersom hunden din graver for å jakte på ville dyr, må du finne en måte å holde dem adskilt på.

Du kan kanskje konstruere et slags skjerming eller hindring slik at den ikke kan se de andre dyrene.

Dersom den ikke kan se dem, vil den heller ikke bli fristet til å jage dem. Dersom det ville dyret er på hundens side av gjerdet, er sjansene store for at den uansett ikke vil være rask nok til å fange det - ekorn og fugler er vanligvis langt hurtigere enn en vanlig hund. Rotter og mus vil også vanligvis unnslippe hunden. Vær forsiktig med å bruke giftstoffer for å bli kvitt skadedyr da disse også kan påvirke hunden.

For mye energi

Dersom hunden din simpelthen prøver å bli kvitt litt av overskuddsenergien, bør du gi den mer mosjon. Gå lengre eller hyppigere turer, og ta deg gjerne tid til litt mer leketid for hunden, for eksempel henteleken, slik at den får brukt mer energi.

Straff aldri hunden for å grave hull med mindre du tar ham på fersken. Selv om du tar med hunden til hullet etterpå vil han ikke assosiere gravingen med straffen han får.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Lam med Ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice er sammensatt for å støtte sunn fordøyelse og mager muskelmasse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og lett fordøyelig lam.
 • Hill's™ Science Plan™ hund Voksen med Oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Mini Kylling

  <ul><li><p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>