Hunder som graver

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Dersom hunden din sakte, men sikkert gjør hagen din om til et kraterfylt månelandskap, så fortvil ikke.

For hunder er nemlig graving helt naturlig. Det første du bør gjøre er å identifisere årsaken til gravingen. Hunden graver kanskje på grunn av rovdyrinstinkt eller den kan grave for å begrave bein eller leker.

Dette er naturlig oppførsel som har til hensikt å gjemme mat fra andre rovdyr. Gravingen kan også være del av et "lage-rede"-rituale, spesielt dersom hunden er drektig. Hunder kan også grave et hull dersom det er for varmt, ettersom graving får frem den kjølige jorda og kan gi et skyggefullt sted å gjemme seg. Dersom hunden din graver under et gjerde eller ved siden av en port, kan det rett og slett være at den ønsker å komme ut av hagen. Enkelte hunder graver for å unnslippe kjedsomhet eller bare for gøy. Andre kan ha en genetisk disposisjon for å grave. Terriere, for eksempel, er notoriske gravere.

Hva kan du gjøre?

Med en gang du har identifisert hvorfor hunden din graver, vil det bli enklere å korrigere oppførselen. Du må bare ha litt tålmodighet. Dersom hunden din graver for å jakte på ville dyr, må du finne en måte å holde dem adskilt på.

Du kan kanskje konstruere et slags skjerming eller hindring slik at den ikke kan se de andre dyrene.

Dersom den ikke kan se dem, vil den heller ikke bli fristet til å jage dem. Dersom det ville dyret er på hundens side av gjerdet, er sjansene store for at den uansett ikke vil være rask nok til å fange det - ekorn og fugler er vanligvis langt hurtigere enn en vanlig hund. Rotter og mus vil også vanligvis unnslippe hunden. Vær forsiktig med å bruke giftstoffer for å bli kvitt skadedyr da disse også kan påvirke hunden.

For mye energi

Dersom hunden din simpelthen prøver å bli kvitt litt av overskuddsenergien, bør du gi den mer mosjon. Gå lengre eller hyppigere turer, og ta deg gjerne tid til litt mer leketid for hunden, for eksempel henteleken, slik at den får brukt mer energi.

Straff aldri hunden for å grave hull med mindre du tar ham på fersken. Selv om du tar med hunden til hullet etterpå vil han ikke assosiere gravingen med straffen han får.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>