Hvor gammel skal valpen være?  

Published by
min. lesing

Hvis en valp tas vekk fra moren og søskenene for tidlig, kan den gå glipp av viktige atferdsmessige og følelsesmessige utviklingstrinn. Som en tommelfingerregel er det best å hente valpen hjem når den er mellom syv og ni uker gammel. Du skal imidlertid ikke ta valpen ut i den store, vide verden før syv dager etter den andre vaksinasjonen, når den er omtrent 13 uker gammel. På dette tidspunktet skal du forsiktig presentere valpen for andre mennesker og hunder, og venne den til trafikken. Se artikkelen om sosialisering for mer veiledning.

Husk: Uansett hvor du får valpen fra, vil din første oppgave være å avtale time hos veterinæren for en helsekontroll for å sikre at valpen er sunn og frisk. Husk at det å kjøpe en valp ikke bare er en økonomisk investering, men også en følelsesmessig investering. Noen undersøkelser og grundig gjennomtenkning nå vil lønne seg for dere begge i fremtiden.

Relaterte artikler

  • Slik kan terapihunder hjelpe mennesker

    AAT (Animal Assisted Therapy) er en form for fysioterapi. Forklart på en enklere måte: det er å bruke hunder til å hjelpe folk med å bli mer sosialt bevisste, samt bidra til å utvikle motoriske ferdigheter.
  • Hva gjør du når din hund dør

    Normal levetid for en hund er ti til tolv år. Det betyr at de aller fleste hundeeiere vil oppleve at deres hund dør. Det er aldri lett å miste sin hund men det kan være bra å vite litt om hva som da skjer.
  • Mennesker med allergi og hunder

    Lær hvordan du fortsatt kan nyte fordelene med en hundekamerat til tross for hundeallergier og oppdag hvordan du kan hjelpe deg med å håndtere allergier rundt hundene.