Sykdom og diaré: er det en hundekrise?

$authorText
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kaster hunden din opp? Har du lagt merke til en endring i farge eller konsistens på avføringen dens? Sykdom og diaré er ganske vanlig hos hunder og kan være forårsaket av mange ting. Ofte er det ikke noe å bekymre seg for – hunden kan ha spist noe usmakelig eller blitt litt syk, akkurat som vi av og til blir. Selv om de fleste tilfeller løser seg selv, må vi være forsiktige fordi noen ganger kan det være et tegn på et større problem. Spesielt oppkast kan forårsake rask dehydrering. Her er noen tips for å hjelpe deg med å avgjøre om hundens sykdom eller diaré krever et besøk hos veterinæren

Handling

Det første du må gjøre om hunden din er syk eller har diaré, er å slutte å gi den mat og sørge for at det er rikelig med ferskt vann tilgjengelig. Hvis hunden din fortsetter å kaste opp i mer enn 8 timer eller kaster opp veldig ofte, oppsøk en veterinær. Det er vanligvis ikke nødvendig å holde tilbake mat hvis hunden din har diaré. Selvbegrensende diaré bør normalt gi seg i løpet av 2-3 dager.

Det er imidlertid noen omstendigheter der du ikke bør vente i 24 timer før du snakker med veterinæren din hvis hunden din er dårlig.

Ring veterinæren din dersom...

 • Hunden din er veldig ung eller veldig gammel (siden den kan bli dehydrert veldig fort)
 • Hunden din har et eksisterende helseproblem som for eksempel diabetes
 • Hunden din får medisiner Spør veterinæren om hunden skal fortsette å få medisinene eller om du burde stoppe lå lenge den er syk
 • Du ser blod i oppkast eller diaré, eller hvis svart tjæreaktig materiale kommer ut
 • Hunden din ser veldig dårlig ut, blir deprimert eller tannkjøttet føles tørt og klebrig
 • Hundens mage begynner å hovne opp eller hunden begynner å stønne eller prøver å spy uten at noe kommer opp. Hevelse kan være et tegn på et alvorlig problem - så ring veterinæren din umiddelbart hvis du oppdager dette.
 • Etter 24 timer, hvis hundens mage ser ut til å roe seg og du trenger råd om hva du bør fôre med, snakk med veterinæren din. Veterinærer vil ofte anbefale et spesielt formulert fôr som Hill's Prescription Diet i/d, i stedet for en umiddelbar tilbakevending til hunedns normale fôr.

Et siste råd – ring veterinæren din før du tar med den syke hunden din til klinikken. De kan be deg om å vente i et annet venteområde hvis de mistenker at hunden din kan være smittsom for andre pasienter.

Relaterte artikler

 • Følg med på hundens vekt

  Visste du at en hund som veier 15 % eller mer over sin ideelle vekt regnes som overvektig? Det tilsvarer bare 330 gram for en liten hund som en chihuahua, men over 7,5 kilo for en rottweiler.
 • Kreft hos hunder: Årsaker, diagnose og behandlinger

  Dogs running Lær om symptomene, diagnose og behandling av kreft og svulster hos hunder, så dyreiere får verdifull informasjon og ressurser når de håndterer hundekreft.
 • Forebygging av vekstforstyrrelser hos hunder

  Dogs running Lær om varseltegn og symptomer på utviklingsmessige vekstforstyrrelser hos valper og betydningen av balansert ernæring for dyrets helse og velvære.
 • Hudallergi

  Dogs running Hudallergi er ikke uvanlig for hunder og de samme pollenfrøene og husstøvet som kan fremkalle allergiske reaksjoner hos mennesker, kan ha samme effekt på hunder.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
  Buy Now »