Hva kattens hale forteller oss

Publisert av
min. lesing

Din katt sin hale forteller mye om hva som skjer i kattens hode. Halen er en bra indikator for kattens humør. Bruk litt tid til å se på kattens hale så vil du begynne å forstå hva den forteller oss.

Posisjon: høy. Når din katt beveger seg i sitt oråde med halen rett opp viser hun selvsikkerhet og tilfredshet. En hale som står rett opp signaliserer også glede og vilje til å være vennlig. Og se på spissen til den rake hale. Beveger den seg forsiktig frem og tilbake er katten spesielt fornøyd og glad.

Posisjon: som et spørsmålstegn. Nå bør du ta deg en pause fra dine gjøremål. Denne haleposisjonen viser at katten er i lekehumør og gjerne vil ha det litt moro sammen med deg.

Posisjon: lav. Pass på. Holdes halen rett ned kan det signalisere aggresjon En lav hale er tegn på et dårlig humør. Husk bare at noen raser, som persere, går rundt med lav hale uten noen spesiell grunn.

Posisjon: under kroppen. Holdes halen under kroppen er katten redd eller underdanig. Noe gjør katten nervøs.

Posisjon: hårene rett ut. Ser halen som ser ut som en piperenser er katten opprørt eller skremt. Katten prøver å virke så stor som mulig for å skremme.

Posisjon: pisking. Pisker halen fort fram og tilbake er katten skremt og sint. Hold deg unna!

Posisjon: logring. Går halen langsomt fram og tilbake er din katt fokusert på noe. Du kan se dette rett før katten «angriper» en leke eller en fôrbit som har falt utenfor skålen.

Posisjon: lagt rundt en annen katt. Katten legger halen rundt en annen katt av samme grunn som vi legger vår arm rundt en annen person. Vennskap!

Relaterte artikler

 • Fjerne dårlige uvaner

  Skvetting er helt naturlig atferd for katten. Dette er kattens måte å markere et sted med informasjon om den selv. Dette vil ikke si at det er ønsket atferd når det skjer i dagligstuen!
 • Tegn på at katten sørger & hvordan du kan hjelpe

  Vi vet lite om sorg hos katter, primært fordi vi ser på dem som selvstendige dyr som fremdeles har mye av sin «ville»natur i seg.
 • Hvorfor kattungen din klorer

  Etter hvert som din kattunge vokser, vil også klørne vokse! For å holde dem i trim, vil den klore.
 • Gå på do innendørs | Hill's Pet

  Katten er vanligvis pertentlig med sine toalettvaner og vil konsekvent bruke kattekassen innendørs dersom det er tilgjengelig, eller gå på do i hagen.

Relaterte produkter