Hva kattens hale forteller oss

Din katt sin hale forteller mye om hva som skjer i kattens hode. Halen er en bra indikator for kattens humør. Bruk litt tid til å se på kattens hale så vil du begynne å forstå hva den forteller oss.

Posisjon: høy. Når din katt beveger seg i sitt oråde med halen rett opp viser hun selvsikkerhet og tilfredshet. En hale som står rett opp signaliserer også glede og vilje til å være vennlig. Og se på spissen til den rake hale. Beveger den seg forsiktig frem og tilbake er katten spesielt fornøyd og glad.

Posisjon: som et spørsmålstegn. Nå bør du ta deg en pause fra dine gjøremål. Denne haleposisjonen viser at katten er i lekehumør og gjerne vil ha det litt moro sammen med deg.

Posisjon: lav. Pass på. Holdes halen rett ned kan det signalisere aggresjon En lav hale er tegn på et dårlig humør. Husk bare at noen raser, som persere, går rundt med lav hale uten noen spesiell grunn.

Posisjon: under kroppen. Holdes halen under kroppen er katten redd eller underdanig. Noe gjør katten nervøs.

Posisjon: hårene rett ut. Ser halen som ser ut som en piperenser er katten opprørt eller skremt. Katten prøver å virke så stor som mulig for å skremme.

Posisjon: pisking. Pisker halen fort fram og tilbake er katten skremt og sint. Hold deg unna!

Posisjon: logring. Går halen langsomt fram og tilbake er din katt fokusert på noe. Du kan se dette rett før katten «angriper» en leke eller en fôrbit som har falt utenfor skålen.

Posisjon: lagt rundt en annen katt. Katten legger halen rundt en annen katt av samme grunn som vi legger vår arm rundt en annen person. Vennskap!

Relaterte artikler