Kan hunder spise selleri?

Publisert av Erin Ollila
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det er en situasjon de fleste dyreeiere kan relatere seg til: Du setter deg ned for å spise middag etter en lang dag, akkurat i ferd med å gumle i deg noen stangselleri når du kjenner et sett med øyne som ser opp på deg. Du ser ned, og der er det søte ansiktet til din elskede pelskledde venn, som stille ber om en matbit fra bordet.

Hva er prognosen for hunder og selleri? Kan hunder få selleri? Og hvis de kan, hvor mye anbefales? Har selleri noen ernæringsmessig verdi for hunder? Her er en oversikt over hunder og selleri, slik at du har alle fakta før du tilbyr denne knasende godbiten til hunden din.

Hunder og menneskemat: Kan de noen gang blandes?

I mange tilfeller kan det å fôre "menneskemat" til hunder være usunt og direkte giftig. For eksempel vet mange hundeeiere at sjokolade, druer, rosiner, løk og hvitløk er farlig mat som man må holde unna hundene sine.

Noe menneskemat kan imidlertid være gunstig for hunder. I følge American Kennel Club (AKC) er agurker, ananas, vannmelon, gulrøtter, erter og spinat noen av de mange fruktene og grønnsakene som ikke bare er trygge, men også sunne for våre firbeinte venner.

Tømmer olivenolje på en fersklaget salat.

Kan hunder spise selleri?

Så, hva med selleri? Det viser seg at, i moderate mengder, selleri er et trygt og til og med sunt fôr for hunder. I
følge AKC er selleri en god kilde til fiber og kalium. Selleri har massevis av vitaminer, inkludert A, C og K, og det er lavt i kolesterol og fett. Denne grønnsaken har til og med blitt brukt til å hjelpe mot dårlig hundeånde.

Hvis hunden din liker selleri, bør du vurdere å erstatte noen av de daglige godbitene med biter av den sprø, forfriskende grønnsaken. Hvis du har en hund som jobber med å gå ned litt i vekt, kan selleri være et spesielt godt alternativ siden den er lav på kalorier. Bare sørg for å rådføre deg med veterinæren din for å sikre at dette er passende for hunden din og for å finne ut hvor mange kalorier som er tillatt å komme fra godbiter hver dag.

Potensielle risikoer ved å spise selleri

Selv om selleri er trygt for hunder, er det alltid en sjanse for at det ikke passer for hunden din. Pass på å introdusere selleri sakte i hundens kosthold, akkurat som du ville gjort med annen mat. Pass på at sellerien du har gitt ikke er smaksatt med løk eller hvitløk, og at den også er fri for annen giftig mat. Retten "Ants on a log", for eksempel, vil kunne være skadelig for hunden din.

Selleri kan også utgjøre en kvelningsfare; derfor er det viktig at du tilbereder selleri ved å kutte den i biter som hunden din lett kan tygge og svelge.

Kan hunder spise selleri? Kort sagt, ja - mesteparten av tiden. Hvis du føler deg usikker på å gi hunden din selleri som en godbit, er det beste du kan gjøre å konsultere veterinæren din. De kan hjelpe deg å få en idé om den sunneste maten du kan gi hunden din, samt sikre måter å tilberede dem på.

Bidragsyters biografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en dyreentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Arbeidet hennes finnes overalt på internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Instagram @ErinOllila eller lær mer om henne på http://erinollila.com.

Relaterte artikler

Relaterte produkter