Fri for hårballer

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katter er veldig renslige dyr, og den nye kattungen vil tilbringe rundt fem timer om dagen med å stelle seg. Når den gjør dette, vil den løse hår fra pelsen i munnen. Disse er vanskelige å spytte ut, så den vil som regel bare svelge dem. Som regel er ikke dette et problem, og hårene vil bare passere gjennom fordøyelseskanalen. Av og til kan de imidlertid bli liggende i magen og danne en hårball.

Hairball Cat

 

Hvordan kommer håtballen ut?

Som regel kaster katten opp hårballen når den når en viss størrelse - den ligner på en pølse av hår - men av og til vil håret komme ut med avføringen. I begge tilfeller skal dette være ganske problemfritt. En gang i blant kan imidlertid en hårball være vanskelig å bli kvitt, og kattungen kan brekke seg eller kaste opp gjentatte ganger. Hvis du er bekymret over dette, skal du kontakte veterinæren.

I svært sjeldne tilfeller kan det hende at en katt ikke kan kvitte seg med en hårball på en naturlig måte, og det kan bli nødvendig å operere. Dette er heldigvis veldig uvanlig.

Hva kan du gjøre for å forhindre hårballer?

En av de beste måtene å forebygge hårballer på er å børste kattungen regelmessig. Sørg for å venne kattungen til å bli børstet når den er liten.

Unngå dårlige hårdager

Det kan ha betydning hvilken børste du bruker, og veterinæren kan gi deg råd om hvilken type som er best for kattungen din. Mange eiere av korthårede kattunger foretrekker en gummibørste. Denne er myk nok til at den ikke er ubehagelig, men er glimrende til å fjerne løse hår. Hvis kattungen din er langhåret, må du være enda mer omhyggelig med pelsstellet. En bredtannet metallkam er ofte et godt valg. Du må børste katten oftere om våren og sommeren når kattungen røyter som mest. Dette trenger derimot ikke å være et ork - det kan være en god måte for deg og kattungen å knytte et nærmere bånd på. Litt kos eller lek er en fin måte å avslutte børstingen på.

Kan kostholdet bidra til å forhindre hårballer?

Det er ting som tyder på at tørrfôr med høyt fiberinnhold som f.eks.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Avansert fiberteknologi støtter reduksjon av dannelse av hårballer hos katter som lever innomhus.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>