Betyr en tørr nese at katten er syk?

Published by
min. lesing

Bekymrede eiere spør stadig vekk om en tørr nese betyr at katten er syk, og det korte svaret er nei. Det kan være mange årsaker for at katten din har en tørr og varm nese som ikke har noe å gjøre med dens helse.

For eksempel kan en tørr nese rett og slett være resultatet av at katten din har vært i solen, eller i et rom med dårlig luftsirkulering, eller har ligget foran en radiator eller peis. Faktisk kan nesen til katten din endres fra våt til tørr flere ganger i løpet av en dag.

Ting å være på vakt for

Det er likevel noen ting din katts nese kan fortelle deg om dens helse. Dersom nesen er sprukken og det er skorper eller åpne sår på den, kan katten din ha et hudproblem, og du bør få den sjekket hos dyrlegen. Dersom du vet at katten din er syk, kan muligens nesen være tørr på grunn av dehydrering.

Når du undersøker nesen til katten din, bør du også se om nesen renner. Dersom den gjør det, bør slimet være klart. Dersom det er tykt, boblete, gult, grønt eller til og med sort, bør du absolutt få den sjekket hos dyrlege.

Relaterte artikler

Relaterte produkter