Hva skal jeg gjøre med min overvektige hund?

Publisert av
min. lesing

Akkurat som for deg og meg er det lett for hunden din å legge på seg noen uønskede kilo. Dessverre har overvektige hunder kortere levetid og dårligere livskvalitet. De er også mer utsatt for en mengde sykdommer som diabetes, hjerte- og lungeproblemer, hudsykdommer og leddproblemer.

Å holde din hund slank og sunn, er derfor en viktig del av å opprettholde hans generelle helse.

Hva du bør se etter

Ettersom hunder varierer veldig mye i form og størrelse, kan det være vanskelig å vurdere om din er overvektig eller ei. Når du klapper den på siden, bør du kunne kjenne ribbena, men disse bør ikke være synlige. Når han strekker ut kroppen (for eksempel dersom han hopper), skal ribbeina kunne synes. Og når du ser på hunden din ovenfra, bør han ha en distinkt livlinje foran hoftene.

Enkelte bredere, mer muskuløse raser kan skjule overvekt rimelig enkelt. Dyrlegen din vil kunne gi en mer nøyaktig vurdering av vekten og hundens fysiske form, noe som gir grunnlag for å vurdere om den er overvektig og hva som er årsaken.

Hvorfor er hunden overvektig?

De fleste hunder er overvektige på grunn av for mye fôring og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. De blir ofte trent opp med bruk av mat som belønning, og vi lærer raskt hvor glade de blir for en spesiell godbit. Uheldigvis må nok hunden bare lære seg å leve med mindre fôr dersom den skal bevare den slanke linje.

Snakk med veterinæren din om Hill's sin ernæringsmessige vektkontroll

Veterinæren din kan anbefale en av Hill's Prescription Diet for produkter, spesilet laget i Mini format med mindre og "lettere- å- tygge" biter for små raser.

 • Spesielt utviklet for å hjelpe små raser til å redusere vekten på en trygg og effektiv måte, men samtidig tilfredstille sin sult i løpet av vekttapet. Prescription Diet R/D Canine Mini er klinisk beveist å redusere kroppsfettet med opp til 22% på bare 2 maneder.

Noen tips

Dyrlegen din er den beste personen til å hjelpe deg med å sette opp et sunt kosthold for en overvektig hund, men disse rådene kan også være til nytte:

 • Valper bør ha tre måltider om dagen og voksne hunder kun to. Hunden din kan lett gå to dager eller lenger uten mat uten å lide nød.

 • Dersom du fyller opp hundens skål hver gang den er tom eller om du mater ham mer enn to ganger om dagen, bør du kutte ned. Bruk veiledningen som står på pakken for å gi riktige porsjonsstørrelser.

 • Hunden din elsker utvilsomt mat fra bordet, men dette er ingen lur måte å gi ham hans daglige kalorier.

 • Vær sparsommelig med godbitene. De er lagd for å være spesielt smakfulle og det betyr ekstra mange kalorier. For mange godbiter, og du vil få problemer med å opprettholde porsjonskontrollen.

 • Hunder er flinke til å vite hvor de kan finne godbitene. Hvis nødvendig, kan du be naboer og familie om ikke å gi hunden din ekstra mat.

 • Gi hunden din et par lange og gode turer hver dag. Dette vil bidra til å holde stoffskiftet oppe og appetitten nede.

 • Hunden din trenger kanskje spesiell vektkontrollmat. Selv om den foretrekker sin gamle mat, så stå på ditt. Husk at den kan gå flere dager uten mat. Når den blir sulten, vil den til slutt bli vant til den nye maten.

Dyrleger er eksperter på dyrs kosthold og bør bli konsultert før du endrer kostholdet til hunden din. De vil også kunne bekrefte om hunden er overvektig og lage en fôringsplan slik at hunden holder seg både sunn og fornøyd.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.