Mate kattungen

Published by
min. lesing

Tenk over hva du forer kattungen din med

Kitten Image

Når du tar kattungen med hjem for første gang, er det best å fortsette å gi den fôret som den er vant til. Ikke alle kattungefôr er like - noen inneholder for eksempel ingredienser av bedre kvalitet enn andre. Det kan derfor være en god idé å skifte kattungens fôr til et som veterinæren anbefaler. Du skal gjøre dette over en periode på 5-7 dager, og veterinæren kan gi deg råd om dette. Bland det nye fôret med det vanlige fôret, og øk gradvis mengden av det nye fôret til det kun er nytt fôr i skålen.

Du kan sikkert forestille deg at kattungens mage er veldig liten, så den skal kun få små, hyppige måltider til å begynne med. Dette betyr at du skal helle friskt fôr opp i en ren skål opptil fire ganger om dagen, til kattungen er seks måneder gammel.

Velg med omhu

Et "fullverdig" kattungefôr vil gi kattungen alle vitaminene og mineralene den trenger i en form som er lett å servere, enten som tørrfôr eller våtfôr i bokser eller porsjonsposer. Hvis du ikke er sikker på hva du skal kjøpe, kan veterinæren gi deg råd om hva som passer best for kattungen din. Uansett hvilket fôr du velger, skal du huske å bruke fôringsveiledningen på emballasjen og passe på å ikke overfôre kattungen.

Tørste kattunger

Tro det eller ei, men kattunger har faktisk ikke behov for melk. Noen katter kan faktisk få diaré av kumelk. Hvis du ønsker å gi kattungen din melk, kan du få kjøpt spesiell kattemelk. Sørg imidlertid for at kattungen alltid har tilgang til en skål med friskt, rent vann. Hvis du har mistanke om at den ikke drikker nok, for eksempel hvis den kan smake kjemikalier i vannet, kan du gi den vann uten kullsyre fra flaske. Noen katter foretrekker til og med å drikke rennende vann, som fontener og dryppende kraner, og du kan få kjøpt fontener som er spesielt beregnet på katter. Husk at hvis kattungen får tørrfôr, er det avgjørende at den alltid har tilgang til rikelig med vann.

Slapp av - det er normalt å kaste opp av og til

Hvis kattungen din lider av et mindre fordøyelsesproblem eller trenger å få opp en hårball, vil den få seg selv til å kaste opp ved å spise gress. Dette er helt naturlig og ikke noe å bekymre seg over. Hvis oppkastingen vedvarer og du oppdager andre symptomer, skal du imidlertid forhøre deg med veterinæren.

Relaterte artikler

 • Fôr som er farlig eller giftig for katter

  Du vil selvfølgelig gi din katt det beste kattefôret med alt hva en katt behøver av ernæring. Men innimellom kan det være fristende å gi katten matrester eller godbiter.
 • Kattmyntans effekt på din katt

  154502253 Lär dig vad kattmynta är och om den är säker att ge till din katt och om det finns några biverkningar associerade med kattmynta.
 • Sannheten om katter og melk

  154502253 Det er en alminnelig misoppfatning at katter bør få melk jevnlig som belønning/kos. Sannheten er at de fleste katter er laktoseintolerante, så ved å gi dem melk, kan vi fremprovosere et alvorlig helseproblem.
 • Hvordan og når skal du fôre din godt voksne katt  

  Det er viktig å fôre den voksne katten din med riktig mengde fôr og til riktige tider. Men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en katt til en annen.

Relaterte produkter