Mate kattungen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Tenk over hva du forer kattungen din med

Kitten Image

Når du tar kattungen med hjem for første gang, er det best å fortsette å gi den fôret som den er vant til. Ikke alle kattungefôr er like - noen inneholder for eksempel ingredienser av bedre kvalitet enn andre. Det kan derfor være en god idé å skifte kattungens fôr til et som veterinæren anbefaler. Du skal gjøre dette over en periode på 5-7 dager, og veterinæren kan gi deg råd om dette. Bland det nye fôret med det vanlige fôret, og øk gradvis mengden av det nye fôret til det kun er nytt fôr i skålen.

Du kan sikkert forestille deg at kattungens mage er veldig liten, så den skal kun få små, hyppige måltider til å begynne med. Dette betyr at du skal helle friskt fôr opp i en ren skål opptil fire ganger om dagen, til kattungen er seks måneder gammel.

Velg med omhu

Et "fullverdig" kattungefôr vil gi kattungen alle vitaminene og mineralene den trenger i en form som er lett å servere, enten som tørrfôr eller våtfôr i bokser eller porsjonsposer. Hvis du ikke er sikker på hva du skal kjøpe, kan veterinæren gi deg råd om hva som passer best for kattungen din. Uansett hvilket fôr du velger, skal du huske å bruke fôringsveiledningen på emballasjen og passe på å ikke overfôre kattungen.

Tørste kattunger

Tro det eller ei, men kattunger har faktisk ikke behov for melk. Noen katter kan faktisk få diaré av kumelk. Hvis du ønsker å gi kattungen din melk, kan du få kjøpt spesiell kattemelk. Sørg imidlertid for at kattungen alltid har tilgang til en skål med friskt, rent vann. Hvis du har mistanke om at den ikke drikker nok, for eksempel hvis den kan smake kjemikalier i vannet, kan du gi den vann uten kullsyre fra flaske. Noen katter foretrekker til og med å drikke rennende vann, som fontener og dryppende kraner, og du kan få kjøpt fontener som er spesielt beregnet på katter. Husk at hvis kattungen får tørrfôr, er det avgjørende at den alltid har tilgang til rikelig med vann.

Slapp av - det er normalt å kaste opp av og til

Hvis kattungen din lider av et mindre fordøyelsesproblem eller trenger å få opp en hårball, vil den få seg selv til å kaste opp ved å spise gress. Dette er helt naturlig og ikke noe å bekymre seg over. Hvis oppkastingen vedvarer og du oppdager andre symptomer, skal du imidlertid forhøre deg med veterinæren.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat ADULT Kattefôr med Kylling

  Det er minst tre ganger så stor risiko for at kastrerte katter blir overvektige og får problemer med urinveiene. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat er tilpasset behovene til kastrerte katter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og en unik vektstyringsformel. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten with Tuna er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.
 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Young Adult tørrfôr til katt

  Selges kun på dyreklinikker. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> VetEssentials™ er en komplett ernæring som målrettet dekker 5 essensielle behov til din kastrerte katt for optimal helse.  Med klinisk dokumenterte nivåer av L-karnitin og antioksidanter.