Er ananas trygt for hunder?

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ananas er et velsmakende tilbehør for tropiske drinker og et deilig tillegg til en fruktsalat, men er det trygt for hunder? Hvis du har vært skeptisk til å mate hunden din med biter av denne deilige frukten, har du kanskje ikke grunn til bekymring. Fersk ananas kan være en næringsrik hundegodbit, så lenge den gis med måte.

Kan hunder spise ananas?

Jack Russell Terrierhund svømmer mot ananas som flyter i bassenget.Ja, ifølge PDSA er ananas trygt for hunder. Fersk ananas er rik på B-kompleks-vitaminer samt vitamin C. Den inneholder også store mengder mineraler og elektrolytter, inkludert kalium, magnesium, jern og sink. Mange av næringsstoffene i ananas kan bidra til å støtte hundens immunsystem og er bra for fordøyelsessystemet.

Rå ananas kan være en sunn godbit for hunden din når det gis i små mengder. Imidlertid inneholder hermetisert og tørket ananas noen ganger tilsatt sukker og gir ekstra kalorier som hunden din ikke trenger.

Er ananas trygt for hunder?

Selv om ananas kan være en næringsrik godbit for hunder, har den også noen ulemper. Mens det høye fiberinnholdet kan være gunstig i små mengder, kan for mye av det forårsake fordøyelsesproblemer, inkludert diaré og forstoppelse. For hunder med sensitiv mage kan selv en liten mengde ananas føre til mageproblemer.

Ananas er også fullpakket med naturlig sukker, som kan utgjøre en risiko for hunder med diabetes eller de som står i fare for å utvikle diabetes.

Du bør unngå å mate både den piggete ytre huden og den seige ananaskjernen til hunden din, advarer Battersea Dogs Home. Disse kan forårsake tarmblokkeringer, så ring veterinæren din hvis hunden din raider søppelkassen og sluker en av disse delene av ananasen. De kan gi deg råd om du bør ta med hunden din for en undersøkelse eller ta en vent-og-se-tilnærming.

Slik tilbereder du ananas til hunden din

Hvordan kan hunder spise ananas? Følg disse retningslinjene for trygt å mate ananas til hunden din:

 • Sjekk med veterinæren din før du fôrer i tilfelle det er noen underliggende forhold som ananas ikke ville fungere bra med, inkludert diabetes.
 • Skrell ananasen og fjern kjernen, og kast skallet og kjernen på et sted som er utenfor hundens rekkevidde.
 • Skjær ananasen i passe store biter for store hunder, eller skjær den i små biter for små hunder.
 • Hvis du mater dem med ananas for første gang, gi hunden din en bit og vent en time for å se om den viser noen tegn på fordøyelsesproblemer. Slutt å gi den ananas hvis det ser ut til å gi den problemer. Husk at ikke mer enn ti prosent av hundens kalorier bør komme fra noe annet enn det vanlige hundefôret.
 • Gi hunden din maks to eller tre små biter ananas om dagen.

En liten bit ananas i moderate mengder kan være en god matbit hunden din kan bli glad i. Bare pass på å ikke overdrive det, og ikke la hundens entusiasme for denne søte godbiten overstyre det som er best for dens generelle helse.

Bidragsyters biografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus er en dyreelsker, frilansskribent og romanforfatter. Hun bor for tiden i Ozark sammen med mannen sin og deres firbeinte gjeng, hvor hun liker å se flere ville dyr i bakhagen mens hun drikker morgenkaffen.

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's PRESCRIPTION DIET b/d tørrfôr til hund med kylling

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> b/d™ Canine er et fullverdig fôr til ernæringsstøtte i forbindelse med adferdsendringer som er relatert til hjernealdring.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.