Omplassering av en katt: Tips for å finne en ny familie

Publisert av Christine O'Brien
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hvis du er ansvarlig for å omplassere en katt, kan du bli overveldet av prosessen. Å lære hvordan du omplasserer en katt, fra å finne et kjærlig hjem til å ta vare på kattens behov i mellomtiden, tar tid og tålmodighet, men det er noen strategier du kan følge for å lette prosessen med å finne en ny familie.

Omplassering av en katt: For det første

Det er noen få scenarier der en katt kan trenge å bli omplassert, og to av de vanligste forekommer når en dyreeier går bort eller ikke lenger kan ta vare på katten sin. Det er aldri lett å omplassere et kjæledyr, spesielt under omstendigheter når alle — inkludert katten — sørger, men før du overgir dem til et krisesenter, bør du vurdere å fostre katten selv eller spørre en pålitelig slektning eller venn.

Mens du ser etter en ny familie til katten, er det noen ting du kan gjøre for å gjøre en katt komfortabel i hjemmet ditt:

  • Ha klart massevis av førsteklasses dyrefôr.
  • Sett opp en kattedo og hold den ren.
  • Ha morsomme, trygge leker klar.
  • Gi dem koselig sengetøy.
  • Lag et trygt, lukket rom, for eksempel et hjørne av et skap eller en pappeske, hvor de kan gjemme seg for å føle seg trygge.
  • Gå sakte frem med å introdusere den nye katten til andre husdyr.

Når katten er trygg og komfortabel, kan du starte søket.

Tynn stripete katt med store gule øyne.

Hvordan omplassere en katt

I beste fall, hadde kattens opprinnelige dyreeier en oversikt over kattens medisinske historie, inkludert navnet på veterinæren, matpreferanser og til og med mikrochipselskapet (dette vil gjøre det mye enklere å endre kontaktinformasjonen). Selv uten grundige registreringer er det enklere enn du kanskje tror å få katten i toppform for adopsjon.

Medisinske oppdateringer

Selv om du har medisinske journaler, ta katten til dyrlegen for en helsesjekk, inkludert vaksineoppdateringer og reseptpåfyll om nødvendig. Ideelt sett bør du ta dem med til deres nåværende dyrlege, men å ta dem til din egen veterinær går også bra. Be om papirkopier av kattens helsehistorikk og ta dem med deg når du møter interesserte adoptanter.

Mens du er der, vurder å få katten sterilisert eller kastrert hvis de ikke allerede er det. Kastrering og kastrering vil øke kattens sjanser for å bli adoptert fordi, som stiftelsen Cats Protection påpeker, eliminerer disse prosedyrene graviditet og reduserer sjansene for visse sykdommer, i tillegg til andre fordeler. Spesielt kastrering reduserer uønsket atferd hos hannkatter, inkludert markering og aggresjon.

Begynn å spre ordet

Når katten er klar for adopsjon, kan du bruke sosiale medier til din fordel. Ta søte bilder og skriv et morsomt innlegg som fremhever kattens personlighet og situasjon, men vær ærlig. Du kan også lage en dedikert konto på sosiale medier bare for katten for å hjelpe med adopsjon!! Deretter kan du kontakte pålitelige organisasjoner som lokale dyreredningsgrupper, krisesentre eller dyrlegekontor for å se om de vil dele innlegget ditt.

Ikke glem lavteknologiske strategier. Jungeltelegrafen og publisering av brosjyrer er svært effektive måter å finne et godt hjem for en katt. Del nyhetene med ditt nettverk av venner, familie og kolleger. Jo flere som vet, jo bedre blir livet til katten.

Før du bestemmer deg for kattens nye hjem, vurder hver eneste potensielle adopter nøye. Som Cats Protection understreker, er det en viktig avgjørelse å adoptere eller omplassere en katt, og derfor er det viktig å sørge for at det nye hjemmet passer godt. Du er kattens talsperson: Bare overlat dem til en trygg og kjærlig husholdning.

Valg av et dyresenter

Hvis du må overgi katten til et krisesenter, velg et som tar godt vare på dem og gjør en virkelig innsats for å finne et hjem til dem. Hill's Food, Shelter & Love-programmet er en flott ressurs for å finne et anerkjent dyresenter.

Å omplassere en katt er en emosjonell opplevelse, men det kan være givende å vite at du har funnet de perfekte kjæledyrforeldrene for en katt som trenger et hjem.

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine Brovelli-O'Brien, Ph.D., er et profesjonelt medlem av Cat Writers' Association (CWA), en STEAM-pedagog og en hengiven katteforelder. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter