Å pottetrene kattungen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Pottetrening for kattungen

Katter er naturlig veldig renslige og det kan hende at kattungen allerede har lært å bruke sand- kassen av moren sin. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en sandkasse av plast som er stor nok til at kattungen kan bevege seg i den, og fylle den med nok sand til å dekke bunnen av kassen (hvis du bruker den samme sanden som oppdretteren, vil katten sette pris på den velkjente lukten og fornemmelsen). Vis kattungen hvor kassen står og sett den oppi den når den har spist, og når du ser at den begynner å snuse rundt, krøker seg sammen eller på annen måte oppfører seg som om den er nødig.

Cat in litter box

Rett og galt når det gjelder sandkassen

Plasser sandkassen på god avstand av sengen og matskålen til kattungen, på et sted som er ganske privat.

Tøm sandkassen med jevne mellomrom - kattungen vil ikke bruke den hvis den er skitten. Desinfeksjonsmidler og blekemidler kan være giftige for katten, så det er best å bare bruke varmt vann og såpe. Hvis du er gravid, skal du få noen andre til å rengjøre kassen eller bruke gummihansker og vaske hendene grundig etterpå. Dette minimerer risikoen for toksoplasmose, som heldigvis inntreffer sjelden, men kan gi alvorlige problemer for fosteret.

Når kattungen er gammel nok til å gå ut av huset, kan du ville ønske å kvitte deg fullstendig med sandkassen. Men vær ikke for rask til å kaste den. Du kan oppdage at katten nekter å gå ut hvis det er veldig kaldt!

Uhell vil forekomme

Selv den flinkeste kattunge vil komme ut for et "uhell" en gang iblant. Hva du enn gjør, må du ikke straffe den. Ros den når den bruker sandkassen, og tryll frem en belønning av og til, så er den snart tilbake på rett spor.

Relaterte artikler

 • Katt og baby

  Hvordan vil katten din reagere på den nyankomne i familien, og hvordan kan du forsikre deg om at katten og babyen kommer overens? Dyrlege og adferdsspesialist Francesca Riccomini gir råd om hvordan du kan forberede familiekatten din på et nytt tilskudd.
 • Kan man trene opp katter?

  For å oppdra den nye kattungen, må du forstå hvordan den tenker og oppfører seg.
 • Teknikker for å lære opp kattungen din

  Lær deg hvordan du lærer opp kattungen din til å adlyde kommandoene dine uten å ty til straff med våre lydighetstreningstips.
 • Hvordan lære katten å apportere | Hill's Pet

  Domestic Cat Carrying A Ball As Though He Were A Dog Kan katten min apportere? Ja, det er fullt mulig! Lær en effektiv treningsmetode for å lære opp katten din til å apportere, inkludert hvilke kommandoer du bør bruke.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat ADULT Kattefôr med Kylling

  Det er minst tre ganger så stor risiko for at kastrerte katter blir overvektige og får problemer med urinveiene. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Young Adult Sterilised Cat er tilpasset behovene til kastrerte katter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og en unik vektstyringsformel. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten kattungefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Kitten with Tuna er sammensatt for å støtte immunforsvaret og fordøyelsen, med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimalt nivå av DHA fra fiskeolje.