Å velge en dyrlege til hunden din

Publisert av
min. lesing

Finding vet

Bortsett fra deg selv og familien din er veterinæren den viktigste personen i hundens liv. Tross alt er det dyrlegen som er ansvarlig for hundens helse gjennom hele livet. Så hvordan velger du en veterinær som kan ta best mulig vare på hunden?

Anbefalinger fra venner er en av de beste måtene å finne en dyrlege på. Dersom du kjenner noen i nabolaget ditt som har hund eller katt, kan du spørre dem hvilken dyrlege de bruker og hva de synes om kvaliteten på servicen de får.

Ring eller klikk

Et annet alternativ er å lete i telefonkatalogen eller på Internett. Du vil nok ikke kjøre i timevis for å få hjelp til din syke hund, så fokuser på de som er nærmest. Velg ut et par veterinærkontorer og ring dem for å spørre om det er greit at du kommer innom for å ta en titt og introdusere deg selv.

Husk, du trenger ikke ta med hunden for dette første besøket. Dette er kun for at du skal danne deg et inntrykk av stedet og de som jobber der. Er det rent? Er de ansatte profesjonelle? Dersom du møter dyrlegene, er de vennlige og behjelpelige? Du legger livet til hunden din i deres hender så det er viktig at du føler deg komfortabel med dem. Finn ut om det kun er én eller flere veterinærer der.

De fleste dyreklinikker har en dyrlege og flere dyrepleiere som tar hånd om dyrene. Det er mer og mer vanlig med flere dyrleger på et kontor, da det gir pasienten tilgang til forskjellige ekspertiseområder. Likevel er ikke dette nødvendigvis bedre enn en enkelt veterinær.

Hvor mye?

Pris er en viktig faktor i avgjørelsen for hvordan du håndterer hundens helse. Veterinærbehandling kan være dyrt så det er nok lurt å forhøre deg om dyreforsikring når du har funnet en klinikk du liker.

En annen faktor å ta hensyn til er nødhjelp. En veterinærklinikk vil ha en vaktordning for 24 timers nødhjelp. Finn ut hva slags rutiner de har for nødsituasjoner og hvor de henvises.

Det lureste er å se hvordan hunden din reagerer og følge instinktene dine. Du leter etter en dyrlege som virkelig bryr seg om dyr og selvfølgelig hunden din.

Dyrlegen vil ofte være den første du spør dersom det oppstår problemer med hunden din, så velg noendu føler at du kan kommunisere åpent og ærlig med.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Håndtering av hundelopper

  180680638 Alle hunder kan ha perioder der de klør mer enn i andre. Lær hvordan du kan lindre plagene ved kløe og beskytte dem mot hundelopper.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.