Grunnleggende regler og oppdragelse ved matskålen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ikke vær for ettergivendeDog image

Etterhvert som valpen vokser, får den også større behov for å hevde seg. Valper utkjemper ofte slagene sine over matskålen, men det er viktig å ikke gi etter. Du må sørge for at den forstår at du ikke kommer til å gi etter for alt den forlanger. Den må også venne seg til at du og resten av familien gjør ting som den ikke tar del i. Valper kan for eksempel bli veldig territoriale og eiesyke når det gjelder matskålen, og kan uttrykke misnøye hvis du nærmer deg når den spiser. Denne atferden kan bli vanskelig og antisosial, så du skal sette en stopper for den. Dette er slett ikke vanskelig, det krever bare litt tålmodighet. Følg trinnene nedenfor, så vil valpen ende opp med perfekt bordskikk.

 

Jo mindre, desto bedre

Fyll litt fôr i matskålen og gå vekk fra den. Gå bort til skålen når valpen er ferdig med å spise, og fyll i litt mer. Valpen vil lære å vente ivrig på at du skal nærme deg igjen.

 

Hold valpen fornøyd

Du vet at valpen er glad når den logrer med halen når du nærmer seg. Nå skal du også venne den til at du nærmer seg mens den spiser.

 

Alt på en gang

Nå er du klar til å gi valpen hele måltidet på en gang. Stå eller sitt ved siden av og legg en spesiell godbit i skålen mens den spiser. Snakk varsomt til den og stryk den mens du slipper belønningen i skålen. Gjenta dette i et og annet måltid fremover, til valpen slapper helt av.

 

Det lille ekstra

Valpen skal lære at mennesker rundt den, spesielt små barn, kan være uberegnelige. Den skal også lære at denne oppførselen ikke er truende. Du kan hjelpe den med å etterligne et barns atferd. Prøv å gå raskt mot skålen, og så legge en godbit oppi. Dytt lett borti den mens den spiser, eller beveg leketøy i nærheten, alt som kan virke distraherende, men legg en godbit i skålen for å belønne den når den fortsetter å spise rolig Gjør dette av og til, men ikke ved hvert eneste måltid. Hvis valpen din stivner midt i en munnfull, knurrer eller stirrer på deg, skal du stanse og prøve igjen en annen gang. Hvis dette fortsetter, er det best å oppsøke hjelp fra en hundetrener. 

Relaterte artikler

Relaterte produkter