Kan hunder spise brun ris?

Publisert av Kara Murphy
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du lurt på hvorfor du har sett brun ris i ingrediensene til hundefôret ditt? Kan hunder spise brun ris? Kort sagt er svaret ja, siden brun ris inneholder viktige næringsstoffer for hundens generelle helse. Her er noen svar på noen av de vanligste spørsmålene om hvorfor brun ris er en viktig ingrediens i mye hundefôr.

Hvilke helsemessige fordeler har brun ris for hunder?

Brun ris er full av naturlig fiber som støtter hundens fordøyelse. Det er også en utmerket kilde til karbohydrater, vitaminer og mineraler.Nærmere bestemt finnes både vitamin D og B i brun ris. Mineraler og vitaminer som er essensielle for en hunds helse, inkludert kalsium, jern og riboflavin er også tettpakket i denne supermaten. Det er viktig å ha den riktige balansen mellom disse næringsstoffene i hundens fôr, så hvis du ser brun ris oppført som en ingrediens i et Hill's hundefôr, kan du være trygg på at Hill's har gjort omfattende etterforskning for å sikre at den ikke bare oppfyller våre høykvalitetsstandarder, men også er nøyaktig balansert for å møte hundens behov.

Brun ris vs. Knust ris: Hva er forskjellen

Brun ris lages ved å fjerne skallene fra riskjernen og samtidig la noe av kliet forblir intakt, som gir den en brunaktig farge. Derimot er "knust ris" knuste biter av hvit ris. Ernæringsmessig sett er bryggeris en stor energikilde og gir protein og mineraler.

Golden retriever eats out of white dog food bowl on deck

Hva med hvit ris?

Den største ernæringsmessige forskjellen mellom brun og hvit ris er at kliet på brun ris øker fiberinnholdet. Med mindre fôret til hunden din bruker ris som en primær fiberkilde, vil begge alternativene fungere bra for hunden din.

Kan hunden min være allergisk mot ris?

Ja, men det er sjeldent. Hvis hunden din er allergisk mot ris eller andre korn, kan den ha symptomer som kløende hud, hårtap og ørebetennelse. Men de samme symptomene kan være forårsaket av andre allergier eller helseproblemer. Det er best å spørre veterinæren din om å hjelpe deg med å finne ut om hunden din lider av risallergi - eller annen type allergi - før du kutter det fra måltidene.

Hvorfor bør jeg forhindre at hunden min spiser korn?

Populariteten til kornfritt fôr har langt overgått antallet hunder med diagnostiserte kornallergier eller sensitiviteter. Denne trenden ble i stedet populær omtrent samtidig som lavkarbodietter i menneskelige kosthold. Veterinærer rapporterer ofte at de har hørt fra eiere at de valgte å fôre kornfritt fordi de tror at korn ganske enkelt er fyllstoffer i hundefôr for å holde prisene lave. Det er rett og slett ikke sant. Hele korn som brun ris gir hunder viktige og fordøyelige næringsstoffer. I tillegg er ikke kornfritt hundefôr nødvendigvis lav på karbohydrater, og disse næringsstoffene er faktisk en viktig faktor i hundens generelle helse. Når det er sagt, er ikke alle korn egnet for enkelte hunder, så sørg for å sjekke dette med veterinæren din for å gi hunden din det beste kostholdet.

Så, kan hunder spise brun ris som en del av en sunn måltidsplan? Svaret er ja, og at det faktisk gir nyttige næringsstoffer for hunden din - det er ikke et billigere fyllmiddel. Det viktigste å huske når du velger et hundefôr, er at det skal gi hunden komplett og balansert ernæring. Hill's er avhengig av et team som består av mer enn 200 veterinærer, ernæringsfysiologer og matforskere for å utvikle nye produkter og forbedre eksisterende produkter for å sikre at hunden din lever et godt, langt og sunt liv. Sørg alltid for å rådføre deg med veterinæren din om ingredienser til hundens fôr, og ikke stol på trender for å påvirke din mening om å velge riktig ernæring for hunden din. Vi bryr oss like mye om helsen deres som deg, og gjør vårt ytterste for å sikre at når de spiser Hill's hundefôr, får de et måltid av høy kvalitet med nøye utvalgte ingredienser.

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle som heter Maddie.

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Brana Bonder, B.S, M.S

Relaterte artikler

Relaterte produkter