Å adoptere en voksen katt

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Med en voksen katt vil du med en gang få en veldig god pekepinn på kattens temperament. En kattunge kan oppføre seg på en måte når den er ung, for deretter å forandre seg drastisk (og ikke alltid til det bedre!) etter hvert som den vokser opp. En voksen katts personlighet vil være mer konsistent og du vil kunne oppdage trekk eller vaner gjennom dens oppførsel med staben på dyrehjemmet.

Gå rolig frem

En annen grunn til å velge en voksen katt fremfor en kattunge, er rett og slett at det er mindre jobb. Kattunger trenger masse oppmerksomhet for å ha det bra. En voksen katt er ofte mye enklere for en eier som ikke har tid eller energi til å underholde en kattunge.

Voksne katter funnet i dyrehjem er sjelden der fordi det er noe galt med dem eller deres personlighet. Som oftest har eierens bosituasjon endret seg eller det har oppstått allergiproblemer i det opprinnelige hjemmet. Vanligvis er disse vennlige, sosialiserte katter som ønsker å være en del av en ny familie.

Personlighet

Det første du bør se etter når du skal adoptere en katt er om personligheten dens passer for deg. Staben på dyrehjemmet vil kunne gi deg en god idé om kattens temperament. De vil kunne fortelle deg om den er flink med dyr eller liker seg best alene. De vil også fortelle deg om den er veldig klengete eller mer avslappet.

Dersom du bringer en ny katt hjem til et hus der det allerede er katter og hunder, bør du se etter en som har bodd med andre dyr tidligere. Uansett bakgrunn vil enhver katt like seg bedre i et godt hjem enn i et dyrehjem.

Bli kjent med hverandre

Pass på at du tilbringer litt tid med katten eller kattene du ønsker å ta med deg hjem. Spør staben om det finnes noe stille sted borte fra de andre kattene hvor du kan være med katten. Å være på kattehjemmet kan ha vært veldig stressende og skummelt for katten, så det kan ta noen minutter før den roer seg ned og viser frem sin ekte natur.

De fleste hjem vil allerede ha gitt henne en grundig helsesjekk, og mest sannsynlig har den blitt oppdatert på vaksiner og blitt kastrert. Men gi den likevel en undersøkelse fra topp til tå for å kunne oppdage eventuelle helseproblemer.

Sjekk den lille skriften

Enkelte dyrehjem krever at du signerer en kontrakt når du er klar for å adoptere. Les nøye gjennom denne. Den har kanskje krav som f.eks. å ikke gi vekk katten som gave.

Generelt sett bør du velge den katten (eller de kattene) du liker best. Lykke til og gratulerer med det nye tilskuddet til familien.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Oral Care Adult Kattefôr med Kylling

  nn-NO content coming soon