Sykdom og diaré: Er det en kattekrise?

$authorText
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kaster katten din opp? Har du lagt merke til en endring i farge eller konsistens på avføringen dens? Sykdom og diaré er ganske vanlig hos katter og kan være forårsaket av mange ting. Ofte er det ikke noe å bekymre seg for – den kan ha spist noe usmakelig eller blitt litt syk, akkurat som vi av og til blir. Selv om de fleste tilfeller løser seg selv, må vi være forsiktige fordi noen ganger kan det være et tegn på et større problem. Spesielt oppkast kan forårsake rask dehydrering. Her er noen tips for å hjelpe deg med å avgjøre om kattens sykdom eller diaré trenger veterinærhjelp.

Handling

Det første trinnet, hvis katten din kaster opp, er å slutte å gi den mat og sørge for at det er rikelig med ferskt vann tilgjengelig. Hvis katten din fortsetter å kaste opp i mer enn 8 timer, eller kaster opp veldig ofte, oppsøk en veterinær. Det er vanligvis ikke nødvendig å holde tilbake fôr hvis katten din har diaré. Selvbegrensende diaré bør normalt gi seg i løpet av 2-3 dager. Det er imidlertid noen omstendigheter der du ikke bør vente i 24 timer før du snakker med veterinæren din hvis katten din er syk.

Ring veterinæren din hvis...

 • Katten din er veldig ung eller veldig gammel (da den kan bli dehydrert veldig fort)
 • Katten din har et eksisterende helseproblem som for eksempel diabetes
 • Katten din allerede tar medisiner. Spør om råd om kannen kan fortsette på medisinene eller om du burde stoppe mens den er syk
 • Du ser blod i enten oppkast eller diaré, eller hvis svart tjæreaktig materiale kommer ut
 • Katten din ser veldig dårlig ut, blir deprimert eller tannkjøttet føles tørt og klebrig
 • Etter 24 timer, hvis kattens mage ser ut til å roe seg og du trenger råd om hva du skal fôre neste gang, snakk med veterinæren din. Veterinærer vil ofte anbefale et spesielt formulert fôr som Hill's Prescription Diet i/d, i stedet for at en umiddelbart begynner å fôre med kattens normale fôr.

Et siste råd – ring veterinæren din før du tar med den syke katten din til veterinæren. De kan be deg om å vente i et annet venteområde hvis de mistenker at katten din kan være smittsom for andre pasienter.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »