5 morsomme ting du kan gjøre sammen med katten din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Leking med katten din er en av de store gledene ved å være katteforelder. Det er så mange morsomme ting du kan gjøre sammen med katten din, og kule nye kattetrender å følge. Men hva gjør du hvis katten din blir lei av lekemus og klirrende baller?

Dere drar begge fordel av interaktiv lek, men katter kan bli lei av å gjøre det samme om igjen, og begynne med skøyerstreker. Best Friends Animal Society forklarer: "Alle dyr, inkludert hunder og katter, har naturlig atferd og behov; for å være friske og glade trenger de muligheter til å uttrykke den naturlige atferden på en passende måte." En fin måte å sørge for mental stimulering, og unngå kjedsomhet, hos katten din er å prøve ut nye måter å leke på.

Her er fem morsomme ting du kan gjøre sammen med ditt pelskledde familiemedlem, fra lavteknologiske aktiviteter til høyteknologiske nye kattetrender.

Calico kitten laying on carpet with toy on string

1. Jage et bytte

Innekatter beholder sine naturlige jaktinstinkter, og dette er grunnen til at en tilsynelatende sovende katt plutselig kan hoppe på foten din, eller sikte seg inn på en hybelkanin. En måte å tilfredsstille deres indre rovdyr er gjennom å leke gjemsel med et kosedyr. Gjem deg bak en møbel eller en vegg og la kosedyret titte frem rundt hjørnet, og vift med den noen ganger. Du kan også kaste den gjennom rommet for å få det til å se ut som den løper. Katten kommer til å elske å jage etter den! Forsterk aktiviteten gjennom å bruke et kosedyr som er større enn kattens vanlige leker, slik at katten din får en ekstra tilfredsstillelse av å fange et betydelig bytte.

2. Mekaniske leker

Et annet alternativ for jakt er å bruke opptrekkbare eller batteridrevne leker, spesielt slike som ser ut som små gnagere. Katten din lokkes av uforutsigbare bevegelser hos disse lekene, mens de går i sikksakk over gulvet (harde overflater fungerer best). Treningen gir dem utløp for å jage og kaste seg over et bytte, og holder katten unna føttene dine. Å plassere hindre i lekens vei øker uregelmessige bevegelser og gjør det enda mer underholdende for katten din.

3. Fôrpuslespill for katter

Katter elsker spenningen ved en mental utfordring og en deilig godbit, så hvorfor ikke kombinere disse to? Forskere innenfor katteatferd forklarer i Journal of Feline Medicine and Surgery at fôrpuslespill gir både fysisk trening og mental stimulering. Å aktivisere kattens hjerne er viktig for at den skal være glad og engasjert. Denne aktiviteten er også snill mot lommeboka: du kan bruke gjenstander du har hjemme, for eksempel en pappkartong og tørrfôr, for å lage et hjemmelaget fôrpuslespill.

4. Hinderløype for katter

Samtidig som det stemmer at katter er vanedyr, så er de også nysgjerrige og liker å undersøkende spennende endringer i miljøet, så lenge de ikke virker truende. Lag en labyrint-lignende struktur ved å plassere myke objekter og puter rundt i rommet. Du kan også inkludere stoler som gir mulighet for et høyt hopp. Den beste måten å holde katten din interessert i dette nye oppsettet, er å legge ut fôrbiter forskjellige steder i labyrinten. Som Animal Planet konstaterer har hatter en overraskende evne til å lære og huske nye ferdigheter. Katten din er ingen labrotte, men den kan godt lære seg å løpe gjennom labyrinter for en sunn godbit.

Curious fluffy cat investigating a smart phone

5. Katteapper

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at det er mange nye kattetrender som inkluderer ny teknologi. Visste du at det finnes apper der katter kan leke med seg selv? Nå kan katten din fiske, male eller jage laser på en skjerm, ifølge PC World. Du må selvsagt styre smarttelefonen. Hvis du noen gang har sett katten din se på TV, så vet du at de kan bli trollbundet av raske bevegelser og pulserende lyd fra elektroniske apparater. Sørg for å sjekke med veterinæren din at skjermens lysstyrke ikke skader kattens øyne.

Å prøve ut nye morsomme ting å gjøre sammen med katten din gir din pelskledde venn fordeler både fysisk og mentalt. Vær kreativ, og tiden din sammen med katten vil aldri bli det samme.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er skribent, mamma og erfaren katteeier med to Russian Blue-katter som regjerer i huset. Du finner også tekstene hennes på Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, der hun skriver om kjæledyr, svangerskap og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

    Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

    Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)