Hvorfor sitter min hund på meg? Fem mulige grunner

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du noen ganger spurt deg selv om hvorfor din hund sitter på deg når den like gjerne kunne ligget på den komfortable plassen rett ved siden av deg? Er det bare fordi de liker det eller kan det være en grunn eller dypere motivasjon for at din hund sitter på deg? Noen hunder gjør det bare fordi de liker det. Men andre hunder kan føle at de må gjøre det. Her kommer frem grunner til hvorfor din hund sitter på deg istedenfor ved siden av deg og tips om når du kan oppmuntre denne adferden og når du bør motarbeide adferden å sitte på deg.

Spre sin lukt

Noen hunder vil sitte på «din plass» i sofaen eller også rulle rundt i sofaen for å vise at det er du som er deres menneske. Om de ikke synes dette er nok vil de sitte på deg i tillegg for å bekrefte «sin besittelse». De fleste hundeeiere reagerer ikke på dette men det kan være viktig å være oppmerksom på det om man kan se et mønster. Skjer dette regelmessig etter at en annen hund har vært på besøk eller dere har vært ute sammen bør du gi din hund mer kos og oppmerksomhet for å fortelle den at dere er bestevenner. Da vil hunden føle seg bedre med seg selv og ikke utvikle uønsket adferd som for eksempel markering innendørs.

Black great dane sits on boy's lap at the park.Rasebetinget adferd

Noen hunderaser er meget hengivne og føler at de må være sammen med deg hele tiden. Grand danois er et bra eksempel. Disse vennlige store hundene er også kjent for å være meget glade i barn. Så det kan være helt naturlig, også for en giganthund, å ville sitte på ditt fang for å styrke relasjonen mellom dere.

Dominans

Treffer du en ny hund kan det være den vil sitte på ditt fang for å hevde dominans. Og har du nettopp fått en ny hund i kan det være at en av de andre hundene dine vil sitte på ditt fang for å hevde sin dominans over andre hunder. Når hunder sitter på vårt fang føler de at de er høyere enn de andre og har bedre kontroll. Om din hund sitter på ditt fang og bjeffer eller knurrer på andre hunder kan det være at den kjenner at den må markere sin dominans ekstra. Tar denne oppførselen overhånd eller blir mer aggressiv bør du kontakte din dyrlege om hva du bør gjøre. Men skjer det bare en gang innimellom er det ingenting å bekymre seg for.

Brown dog sits on a lady's lap sitting on the floor.De vil bare ha det moro

Både tisper og hanhunder kan finne på å sitte på vårt fang fordi de synes det er moro. Da kan de også rulle rundt og komme med koselyder. Da kan det være trivelig å lekesloss litt eller klø de på magen til de tilslutt blir over seg av lykke. Så bare la de kose seg på fanget ditt. Nyt øyeblikket.

Kosetid

Noen ganger kan hundeeiere ønske at det satt en hund på fanget deres. Etter en lang dag på jobben eller annet tett program og stress ønsker mange hundeeiere å være nær sin hund. Mennesket og hunden kan ha god, kontaktskapende kvalitetstid i sofaen. Så istedenfor å få din hund til å ligge på gulvet foran deg kan du kanskje heller invitere den opp i sofaen for å nyte hverandres selskap.

Så hunder kan ville sitte på fanget ditt av flere grunner. Men uansett, bare det å ha en hund rundt seg gjør en hvilken som helst dag mye bedre.

Biografi forfatter

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger er en forfatter og lærer og har to barn, tre hunder og tre katter. Hennes hund Jake elsker å sitte på fanget hennes ved enhver anledning! Chrissie lever et aktivt og miljøvennlig liv på landet i Pennsylvania.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>