Belønn katten hele livet - ikke bare til Jul

Publisert av
min. lesing

Alle liker vi og gi en godbit i ny og ne- spesielt nå når julen kommer. Men selv om det er fristende å gi din katt matrester fra bordet, kan mange matvarer vi mennesker spiser faktisk være farlig for katten.

Noen katter er veldig gode på å tigge etter mat og oppfører seg som om de ikke har fått mat på flere dager. Men ikke la deg friste til å gi katten rester fra din tallerken. Ikke bare vil det oppfordre til tigging - og dermed resultere i at katten går på bordet, spesielt når man har gjester kan det være ubehagelig, men det å fôre katten med menneskemat kan ha negative effekt på kattens helse. Så vær ikke redd for å bevelmenende gjester om og ikke fôre fra bordet eller å gi katten usunne godbiter.

For eksempel, løk, hvitløk og enkelte rot frukter inneholder stoffer som kan være giftige for katten og kan gi en form for anemi. Og husk, det er ikke bare i rå tilstand du skal unngå og gi disse grønnsakene til katten din, sik som sky og sauser er tilbehør til et måltid og kan også inneholde disse ingredienser. 

Sjokolade inneholder et stoff som heter theobomine og det er giftig for katter. Det tilhører samme gruppe medikamenter som koffein og kan ha en effekt på nervesystemet, blodtrykket og tarmfunksjonen. I tillegg er det funnet at druer og rosiner kan være giftige for katter, så det bør også unngås. 

Selv om melk ikke er giftig for katter,så behøver ikke en voksen katt som spiser en balansert, ernæringsrik diett slik som Hill's™ Science Plan™ melk i det hele tatt. Faktisk, mange katter kan ha lactose intoleranse og kan få oppkast, diaré og mave besvær som et resultat av å drikke det.

For å kunne hjelpe katten din på best mulig måte med å holde seg frisk, bør du også vurdere mengden mat  du gir i forhold til kattens vekt. Selv ting vi vurderer som en liten godbit kan være noe helt annet for katten. For en 5 kg katt, vil en kopp med melk tilsvare i kalorier det samme som et voksent menneske spiser 4 1/2 hamburgere eller 5 sjokoladeplater og 30 gr med cheddarost vil tilsvare 3 1/2 hamburger eller 4 sjokoladeplater!

Det er helt greit og gi en godbit i ny og ne, men for mange godbiter kan føre til rask vektøkning og ernæringsmessig ubalanse. En Hill's Science Plan kjeks er akkurat passe som en godbit, og mye bedre for katten. Du kan også belønne katten din med å variere med det fôret du gir, ved og bytte mellom våt og tørr fôr og endre smaksvarianten fra tid til annen. Uansett, hold deg til den daglige anbefalte mengden. Her er en fôrings veiledning for Hill's Science Plan Feline.

Daglig mengde mat for en voksen katt:

Disse mengdene er kun et utgangspunkt, behovene vil variere fra katt til katt. Juster fôringsmengden etter kattens behov for å opprettholde den optimale kroppsvekten.

En 100 g pose tilvsvarer 20 gram av tørrfôr; en 85 g boks tilsvarer 20 gram tørrôr, en 156 g boks tilsvarer 40 gram og en 370 g boks tilsvarer 95 gram.

Daglig mengde mat for en eldre katt:

Disse mengdene er kun et utgangspunkt, behovene vil variere fra katt til katt. Juster fôringsmengden etter kattens behov for å opprettholde den optimale kroppsvekten.

Og husk,Hill's Science Plan serien har flere velsmakende varianter som er spesielt skreddesydd for å dekke de forskjelleige individuelle behovene til din katt. Og hvis katten ikke liker dem, vil vi gi deg pengene tilbake - garantert!En 85 g boks tilsvarer 20 gram en 156 g boks tilsvarer 40 gram og en 370 g boks tilsvarer 95 gram med tørrfôr

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.