Faktorer for å velge hundestørrelse

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det er flere ting å ta i betraktning når det gjelder å velge den riktige hundestørrelsen for deg og din familie. Hundens størrelse er betydningsfullt og burde vurderes seriøst, av hensyn til den nye hunden din, deg som hundeeier, og resten av familien. Ettersom det er så mye å ta hensyn til, bør disse faktorene vurderes før du tar din nye firbeinte venn med hjem.

Størrelsen på huset og hagen

Generelt sett, jo større hunden er, jo mer plass vil du trenge for å gjøre den komfortabel. Forestill deg å måtte klemme deg inn på et område du nesten ikke kan bevege deg på. Selv om enkelte store raser ikke er veldig aktive og ikke trenger enorme hageområder, trenger de fremdeles nok plass til å kunne bevege seg rundt uten å velte møbler eller dunke seg i vegger. For eksempel er en mastiff en stor hund, men trenger lite trening, i følge Vetstreet. Når det er sagt, vil en liten hund som er svært aktiv sette pris på en inngjerdet hage, selv om den ikke trenger mye plass inne i huset. Byboere med mindre plass kan med fordel vurdere en liten hund, og burde også finne ut hvor de lokale hundeparkene ligger for å hjelpe sin nye venn med å få brukt energien sin.

Barn

Størrelsen på hunden du ender opp med å ta inn i familien vil være svært avhengig av barna. En for stor hund kan skade yngre barn uten å mene det, ved å velte dem over ende eller til og med tråkke på dem. På den andre siden kan små hunder skades av barn ved uhell, da de er mer utsatt for skade. Mange små raser er generelt sett ikke et godt valg for familier med barn, grunnet sitt temperament. Vetstreetskriver at chihuahuaer for eksempel ikke alltid tolererer barn. Store hunder er mer hardføre, og typisk sett mer sosiale med barn. Uansett størrelsen burde alle samhandlinger mellom hunder og barn overvåkes av en voksen.

Andre faktorer

Hjemmets størrelse og barna er de viktigste faktorene når man velger riktig størrelse på hunden man tar inn i familien, men det finnes også andre ting å tenke på. Generelt sett, jo større hunden er, jo dyrere blir budsjettet på hundemat. Det vil kanskje ikke få deg til å endre mening, men kostnader kan være en faktor for dyreeiere med et stramt budsjett. Veterinærregninger er også vanligvis dyrere med større hunder, da de trenger større doser av medikamenter til behandlinger.

En annen ting å tenke på er lekestundene. Små hunder er ofte i stand til å være aktive i mye lengre perioder enn sine større kamerater. Selv om det finnes små raser som er svært aktive, slik som små gjeterhunder og terriere, er det de større hundene som kan bli med på langturer, joggeturer og sykkelturer. Leker, tepper og kurver vil alle være i forskjellige størrelser, men kan sammenlignes i pris. De vil imidlertid ta opp mer plass i leiligheten eller hjemmet, hvilket også burde være en faktor i avgjørelsen om å adoptere en spesifikk rase eller størrelse.

Tro det eller ei, størrelsen på bilen er en viktig faktor å tenke på når du vurderer hvor stor hund du vil adoptere. Dersom du prøver å sette en grand danois inn i en mini cooper, vil du raskt innse at det ikke er mulig. Du vil måtte sørge for at hunden din er trygg og komfortabel dersom du skal dra på tur, selv om det bare er en tur til veterinæren.

Dersom du ser etter en hund som kan krølle seg opp i sengen din om natten, burde du også tenke på hvor mye av sengen din du er villig til å gi fra deg. Selv om små hunder definitivt har et talent for å ta opp mer av sengen enn de burde i forhold til størrelse, er det ingenting sammenlignet med en stor hund. I dette tilfellet kan du finne ut at du ikke trenger noen dyne for å holde deg varm, for din firbeinte venn vil gi deg all varmen du trenger.

Uansett hva du bestemmer deg for, er det viktig å vite at hunden du tar med hjem har riktig størrelse for å være sikker på at alle vil være komfortable med det nye miljøet. Dersom du vet på forhånd hvilken størrelse du vil ha på den nye hunden din, vil dette gjøre deg i stand til å forberede deg med alt utstyret du trenger, uansett om du adopterer en valp eller en voksen hund. Størrelsen er en av mange karakteristikker du burde tenke over før du adopterer en venn for livet. Til syvende og sist vil du selvfølgelig gi et sunt og lykkelig liv til deg selv og hunden.

Bidragsyters biografi

Katie Finlay

Katie Finlay

Katie Finlay er en hundetrener og skribent i Los Angeles, CA. Hun har jobbet med hunder og hundeeiere i over seks år, både personlig og via artiklene sine.

Relaterte artikler

Relaterte produkter