Fire måter å hjelpe katten din med å opprettholde en ideell vekt

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Er du bekymret for at katten din er overvektig, eller til og med bare litt over gjennomsnittsvekten? Overvekt kan føre til ekstra slitasje på leddene til katten din og øke sannsynligheten for visse sykdommer som diabetes. Veterinæren din vil kunne fortelle deg hva som er en sunn vekt for katten din og gi deg råd om den mest effektive og sunne måten for den å få ekstra vekten bort.

Her er noen tips om hvordan du kan sørge for at katten din oppnår sin idealvekt og opprettholder en sunn vekt hele livet ut.

 1. Følg med på kattens vekttap.
  Å gå ned i vekt kan gi katten din bedre helse, men bare hvis vekten går ned på en sunn og kontrollert måte. For å sikre at katten din går ned i vekt i et sunt tempo, sørg for å veie katten regelmessig og vurdere dens kroppstilstand. Din veterinær eller dyrepleier vil kunne forklare dette for deg og fortelle deg mer om kattens kroppstilstand. Annenhver uke er ideelt i starten, og deretter månedlig. De fleste veterinærklinkkker har en vekt tilgjengelig for gratis bruk, men hvis katten din er glad i å bli holdt, kan du også bruke din egen badevekt. Bare vei deg selv mens du holder katten din, og trekk fra din egen vekt for å finne kattens.

 2. Inkluder sunn aktivitet.
  Når du fôrer med et komplett og balansert fôr for vektnedgang så vet du at katten din vil spise sunt. Kattens vektkontrollprogram er imidlertid ikke komplett uten en god mengde fysisk aktivitet. Sørg for at katten din får den fysiske aktiviteten den trenger for å holde seg i form. Å leke med katten din styrker båndet deres og gir den trening på en stimulerende måte.

 3. Besøk veterinæren ofte.
  Hyppige besøk til veterinæren din bidrar til å sikre at kattens vektkontrollprogram går knirkefritt. Veterinæren din vet hva som er kattens idealvekt, hvor raskt den bør gå ned i vekt, og hvilket fôr som er best for hvert trinn i vektkontrollplanen. De kan også gi deg tips om hvordan du kan fordele fôrinntaket i løpet av dagen for å holde katten mett lenger.

 4. Oppretthold en ideell vekt livet ut.
  Kattens vektkontrollplan bør ikke være midlertidig. Når katten din har oppnådd sin idealvekt, snakk med veterinæren din om å fortsette med samme fôr, kanskje med en større porsjon, eller bytte til noe annet. Og ikke glem å fortsette med treningen og veie den hver måned i tilfelle vekten begynner å endre seg igjen.

Katten din kan gå opp i vekt lettere enn andre. Rase, alder, fôrvalg, helsetilstand og en rekke andre faktorer kan avgjøre hvor raskt en katt går opp i vekt, og hva slags ernæring som er nødvendig for å kontrollere den. Hvis du tror at katten din kan trenge et vektkontrollprogram, spør veterinæren om råd.

Anmeldt av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »