Er sjokolade giftig for hunder?

Publisert av
min. lesing
133889996

Kan det være sant? Er sjokolade giftig for hunder? Svaret er ja. Hvor farlig det er for hunden din avhenger dog av type sjokolade, størrelse på hunden og mengden hunden har spist.

Den komponenten i sjokolade som er farlig for hunden din heter teobromin. Mens mennesker enkelt omsetter teobromin, vil hunder omsette teobromin saktere og det kan dermed bygge seg opp til giftige nivåer i systemet deres.

Størrelse betyr noe

En stor hund kan spise ganske mye mer sjokolade enn en liten hund før effekten merkes. Det er også verdt å huske på at forskjellige typer sjokolade har forskjellige nivåer av teobromin. Kakao, kokesjokolade og mørk sjokolade har høyest nivå, mens melkesjokolade og hvit sjokolade har det laveste nivået.

En liten mengde sjokolade vil sannsynligvis kun gi hunden mageproblemer. Han vil kanskje kaste opp eller få diaré. Større mengder vil derimot kunne ha en alvorlig virkning. I betydelige mengder kan teobromin forårsake muskelskjelvinger, anfall, uregelmessig hjerterytme, innvendig blødning eller hjerteanfall.

Hva bør du se etter

Begynnende teobrominforgiftning merkes vanligvis ved høy grad av hyperaktivitet.

Ikke bli redd dersom hunden din har spist en enkel sjokolade eller spist restene av din, for dette er ikke stor nok dose av teobromin til å utgjøre noen skade. Men dersom du har en liten hund og han har spist en hel eske sjokolade bør du få ham til dyrlegen øyeblikkelig. Dersom det er mørk eller bitter sjokolade bør du være forsiktig uanset mendge. Det høye nivået av teobromin i mørk sjokolade betyr at bare små mengder kan være nok til å forgifte en hund; kun 25 gram kan være veldig skummelt for en hund på 20 kg.

Den vanligste behandlingen for teobrominforgiftning er å fremkalle oppkast innen to timer etter opptak. Dersom du er bekymret for at hunden din kan ha spist en større mengde sjokolade bør du ikke nøle med å ringe dyrlegen. Tiden er knapp.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.