Hudproblem hos katt

Publisert av
min. lesing

Alle som har en katt ser hvor mye tid de legger på stell av pelsen sin. Men den velstelte pelsen kan gjøre at du ikke ser hudproblemer som plager din katt tidlig.Det kan gå så langt at du først ser hudproblemer når katten begynner å klø seg mer intensivt eller mister hår eller får sår i huden.

Hvordan ser du problemene tidligere:

Lurer du på om din katt har ett hudproblem? Ideelt sett har din katt en ren og myk pels. Huden skal også kjennes myk og fin. Ingen røde flekker, hevelser, flassing eller andre tegn på irritasjon. Så om du finner røde flekker, hevelser, sår, flass eller hårtap har katten din kanskje et hudproblem som må behandles. Se også etter andre endringer i huden, endring av lukt, mer kløe eller slikking.

Klør din katt seg? Dette er hudsykdommer som din katt kan ha:

Vanlige infeksjoner

Soppinfeksjoner er noe av det mest vanlige. Ringorm og gjærsopp er to mulige årsaker til at din katt har huproblemer. Husk at dette er problemer som kan smitte over på andre familiemedlemmer, så tidlig diagnose er viktig.

Selvfølgelig kan katter, som du, også få parasitter og virus. Lopper og midd forårsaker ikke bare kløe, men kan være begynnelsen på et mer alvorlig hudproblem.Det anbefales å bruke flåttmiddel for å forebygge flåttbitt. Spør din veterinær om hva som anbefales.Visse generelle infeksjoner kan også gi hudsymptomer.

Miljøpåvirkning

Ytre miljø kan påvirke din katt sin hud:

 • Miljø-allergier: Støv, pollen eller muggsopp er de vanligste årsakene til allergi på katt. Din dyrlege kan hjelpe deg med å få stilt en diagnose. Det beste da er å holde katten unna områder med mye støv, pollen eller muggsopp. Sørg for grundig rengjøring for å minimere hvor mye katten er i kontakt med disse allergenene.
 • Fôr-allergi: Hudproblem kan være et symptom på fôr-allergi. Katter som også har problemer med fordøyelsen, som oppkast eller diarè, kan ha hudsymptomer som et annet tegn.
 • Medisin: Hudsymptomer kan være et tegn på bivirkning av medisiner. Kontakt din dyrlege for å diskutere om du skal slutte med eller bytte medikament.

Hva du kan gjøre

Om du lurer på hvorfor din katt slikker eller klør seg for mye anbefaler vi at du bestiller time hos din dyrlege for å hjelpe katten med sine problem. Det kan være at katten behøver medisinsk behandling. Det er viktig å kontrollere at medisinering hjelper og at tilstanden ikke blir verre. Blir ikke katten bedre kan det være andre underliggende årsaker til problemet. Din dyrlege kan hjelpe deg videre. Ta gjerne med deg en liste over hvilke symptomer du har observert for å hjelpe dyrlegen med å stille riktig diagnose.

Du er glad i katten din og liker ikke å se at den ikke har det bra. Selv om katten er veldig flink til å stelle pelsen selv er det viktig å kontrollere hud og pels for endring av lukt, kløe eller endrete rengjøringsrutiner. Jo tidligere problemer blir håndtert jo bedre vil din katt ha det.

Litt om forfatteren

Erin Ollila

Erin Ollila tror på ordet og hvordan et budskap kan informere—og attpåtil endre—målgruppen. Hennes tekster finnes på internett og i papirform og inkluderer intervjuer, blogger, notater og forfatterskap. Erin er en nerd når det gjelder sosiale media og søkemotoroptimalisering. Hun har utdannelse fra Fairfield University med en M.F.A.i kreativ forfatterskap. Let henne opp på Twitter @ReinventingErin eller http://erinollila.com.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)