Å adoptere et kjæledyr:

Verdt å vite

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du lyst til å adoptere et kjæledyr, men vet ikke hvor du skal begynne å lete? Hva er stegene involvert i å adoptere et kjæledyr? Hvordan vet du om du har alle de riktige lekene, fôret og treningsutstyret? Og aller viktigst, hvordan vet du om du har valgt den rette kompanjongen til familien?

Det kan være overveldende og ukjent for nye dyreeiere å finne ut av detaljene om hvordan man adopterer et kjæledyr, men ikke la det hindre deg i å redde et dyr Håndter ett spørsmål om gangen, helt til du vet at du er klar til å forplikte deg til å ta en ny firbent venn med hjem.

Hvor burde du begynne å lete etter et kjæledyr?

Begynn hos din lokale dyrevernsorganisasjon. Se på deres Facebook-sider eller nettsider for oppdateringer om dyrene som er tilgjengelige for adopsjon. Stikk innom flere ganger, møt personalet og diskuter dine behov og ønsker for en potensiell ny bestevenn. De kan holde utkikk etter et dyr som de mener kunne blitt en god match for din familie. Fortell dem om dine ønsker og dine muligheter til å ta vare på enkelte dyr. Har du barn, en stor hage, reiser du ofte? Dersom de kjenner til livsstilen din, vil dette hjelpe dem med å finne et dyr som møter dine behov, og som du kan være glad i i årevis.

Mens du finner ut om de forskjellige dyrene tilgjengelig for adopsjon, sørg for å finne ut av hva som skal til for å ta vare på det nye kjæledyret. Dersom du er dyreeier for første gang er det sannsynlig at du er nervøs for å ta din nye venn med hjem, men heldigvis finnes det mange ressurser på nett for å hjelpe deg i ditt nye dyreeventyr, inkludert Hill's New Pet Parent portal.

Hvordan vet jeg at jeg har funnet den rette?

Det er lett å forelske seg, men kan du love å gi dyret et bedre liv i resten av dets liv? Et av stegene for å adoptere et dyr, er å tenke over alle de potensielle problemene som kan oppstå når du tar det med hjem, slik at du ikke ender opp med å gi det tilbake til dyrevernsorganisasjonen — et hjerteknusende scenario for alle de involverte. Enkelte spørsmål og problemer som familien burde tenke over før dere velger et dyr, inkluderer:

  • Vil den nye hunden eller katten komme overens med de andre familiemedlemmene? Enkelte dyr kommer for eksempel ikke så godt overens med barn. En hund med svært mye energi er kanskje ikke det beste valget for et hjem med en eldre person. Hva med andre dyr som bor i huset?
  • Hvem kommer til å ta hovedansvaret for dyret?
  • Har du råd til å ta vare på et dyr i hverdagen og i nødstifeller?

Sørg for å snakke med organisasjonens personale, fosterfamilien eller andre personer som har vært i jevnlig kontakt med hunden eller katten du vurderer å adoptere, for å finne ut så mye du kan om dyrets personlighet og eventuelle problemer. Selv om noen raser ofte har spesifikke personligheter, har hver katt og hund sin egen individuelle personlighet, og her kan personalet være hjelpsomme. De fleste organisasjoner lar deg også ta et potensielt dyr inn på et rom for å være litt sammen med dem, og se hvor godt dere kommer overens.

 

Hvilke ressurser har jeg tilgjengelig dersom jeg har spørsmål?

Utforsk Hill's Pet Care Center hvor du kan finne nyheter, tips, og råd for pleie av katter og hunder, og enda mer informasjon om hvordan man adopterer et dyr.

Du burde heller ikke nøle med å be en veterinær om råd dersom du er bekymret for hundens eller kattens oppførsel eller helse. Du kan også spørre venner og familie, og andre dyreeiergrupper som kan finnes på nett, om hjelp og råd. Husk at ditt dyr er unikt, og at det som fungerer for andre hunder og katter ikke alltid fungerer for ditt nye kjæledyr, men deres erfaring kan gi deg noen gode idéer om hvordan du kan gi det beste hjemmet til din nye kompis.

Det er ingen tvil om at det er et stort ansvar å adoptere et dyr. Men det er ingenting som føles like bra som å redde et hjemløst dyr, og å vite hvordan et dyr adopteres er det første steget. Det kan være utrolig givende — både for deg og dyret du har reddet. Du har gitt dyret et godt hjem med en kjærlig familie, og det gir deg hele hjertet sitt i gjengjeld. Ved å finne ut av ting på forhånd, forberede deg på dyrets behov, og tenke over fremtiden, kan du langt på vei garantere at du har gjort den riktige avgjørelsen for deg, familien din og ditt nye kjæledyr.

Bidragsyters biografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle ved navn Maddie.

Relaterte produkter