Utendørsaktiviteter hunden din kan kose seg med i høst

Published by
min read

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Når bladene skifter farge, og været blir kaldere, er sesongen for utendørsaktiviteter for hunder her. I stedet for å sitte inne og leke med de samme gamle lekene, kan du og hunden din prøve dere på disse morsomme (og billige) aktivitetene, som vil ta dere med på nye eventyr. 

Dra på tur i parken

Mange parker tilbyr flotte turstier du kan utforske sammen med hunden din. Husk å ta med en liten sekk, slik at du kan ta med vann til både deg og hunden din. Husk også å ta med bånd og vannskål til hunden din. Det kan også være lurt å la noen håndklær ligge i bilen, for det hender parkene har områder der hunden din kan bade. Gå inn på parkens nettside for å sjekke parkens restriksjoner og retningslinjer og finne turkart. Det siste du må huske når du skal på tur er at hunden din er vaksinert, og sjekk alltid etter flått etter å ha gått en runde i skogen.

English bulldog in a blue collar sniffs at a pumpkin in a pumpkin patch.

Jakt på blader

Enten du er i din egen hage, eller i den lokale parken, kan det være moro for både deg og hunden din å samle blader. Gjem baller eller leker i haugen, og prøv å få hunden din til å finne dem. Dersom du har en liten hund kan du samle opp blader i et tomt barnebasseng den kan kose seg i. Husk å passe på at det ikke blir med noe annet enn blader i haugen. Det kan være vondt for hunden å stikke seg på spisse pinner og lignende. 

Gresskaråkrer og høy-kjøring

Det er ingen tvil om at høsten gjerne kjennetegnes av at gresskar dukker opp over hele landet, og en av de morsomste aktivitetene om høsten er å dra på leting etter ditt eget gresskar. Siden de fleste gresskaråkrene er utendørs er det som regel lov å ha med seg hunden, men det kan være lurt å sjekke med gården på forhånd for å være sikker. Hunden din kommer til å like både turen og spenningen med de store oransje «ballene», mens du leter etter det perfekte gresskaret til deg og familien din.

Høy-kjøring er også en morsom aktivitet for familien. Du kan kjøre gjennom en labyrint av åkrer i en høyvogn trukket av en lastebil eller traktor.  Hunden din kommer til å elske alle luktene og de nye stedene den får se på turen. Den kjølige luften i ansiktet føles også fantastisk. Bare sørg for å ha hunden din i bånd, slik at den ikke plutselig finner ut at den skal løpe etter ville dyr, eller noen av dyrene på gården, som den ser langs veien. 

Lag matchende kostymer

Høsten er det perfekte tidspunktet til å kjøpe (eller lage dine egne) matchende antrekk til deg og din pelskledde bestevenn. Når du har de perfekte kostymene klar, kan dere gå «knask eller knep» sammen, eller bare bli hjemme og ta imot barna som kommer i de flotte antrekkene deres. Sørg for at du holder godteriet unna hunden din, da det kan være skadelig for helsa. Les mer om sikkerhetstips for Halloween med hund.

Dra ut på eventyr

Høsten er en flott tid å besøke stranden eller dra til en innsjø, fordi toppsesongen nå er over og det ikke lenger er så mye folk der. La hunden din grave i sanden og plaske i vannet. Stranda eller store grøntområder er perfekte for å trene på apportering med hunden din. Siden det er fort gjort å miste leker utendørs, hvorfor ikke lage dine egne billige leker som du kan ta med deg? Alt du trenger er en tennisball, en gammel t-skjorte, en stor gummistrikk og saks. Klipp halsen og ermene av t-skjorten, og klipp opp sømmene i siden for å få et langt rektangulært tøystykke. Plasser tennisballen inni tøystykket, og fest den med gummistrikken pakket rundt stoffet. Klipp så restene av stoffet i remser, men ikke klipp nærmere strikken enn ca. halvannen cm. Flett sammen remsene du har klippet. Du har nå en dra- og kasteleke, som du kan leke med på stranda, eller ved innsjøen. Denne leken tåler også en runde i vaskemaskinen hvis den blir skitten.
En siste ting å huske når du skal dra til områder med store vann; vurder å utstyre hunden din med en flytevest.  

Kom i gang med gode rutiner

Bruk høstmånedene på å komme inn i en sunn livsstil. Det er kjøligere, og mer behagelig for hunder å bedrive utendørsaktiviteter enn midt på sommeren. Det er derfor den perfekte tiden for å komme i gang med gode treningsrutiner. Med riktig ernæring og en rask tur hver dag, kan hunden din komme seg i god form innen høsttakkefesten. Bare fordi vi mennesker kanskje legger på oss noen ekstra kilo i feriene, betyr ikke det at hunden din trenger å gjøre det samme. Hvem vet; å hjelpe hunden din med å trene kan være akkurat det du trenger for å motivere deg selv også.

Høsten er den perfekte tiden av året for å være aktiv sammen med hunden sin, og skape mange morsomme minner sammen. Prøv å fange noen av øyeblikkene du og hunden din opplever sammen, og del dem med andre. På denne måten kan du kanskje inspirere dem til å bli mer aktive med sine hunder også!

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger er lærer, skribent og mor til to barn, tre hunder og tre katter. Hun nyter en aktiv og miljøvennlig livsstil.

 

Related Articles

Related products