Slik venner du katten din til transportkassen

Published by
min. lesing

Alle katteeiere vet hvor vanskelig det kan være å få katten inn i en transportkasse.

Dessverre oppfatter mange katter transportkassen som et tegn på at det skal skje noe ubehagelig. Derfor forsvinner ofte katten når kassen blir funnet frem.

Dette kan resultere i stress og frustrasjon for både katt og eier. Derfor veileder vi deg nå til hvordan du kan endre transportkassen fra noe negativt til noe positivt.

8 enkle trinn for å få katten din inn i transportkassen

Først må du sjekke at du har en god og stabil transportkasse i kraftig plast, hvor du kan ta av toppen uten at det bråker for mye. Hvis du har flere katter, skal de ha hver sin transportkasse.

Man kan bruke mange forskjellige treningsmetoder for å venne katten til transportkassen. Hill’s ekspert i katteadferd, Karina Dillon, beskriver sin metode her:

Det skal brukes tid på hvert enkelt trinn. Det er viktig at du først går videre til neste trinn når katten din føler seg trygg på det.

Karina anbefaler å bruke godbiter for å belønne katten. Det er viktig at godbitene du velger er kattens favoritt. Slik gjør du:

 1. Sett bunnen av transportkassen midt på stuegulvet med en pute i, som katten din gjerne vil ligge på.
 2. Legg godbiter rundt transportkassen, og la katten din venne seg til å være i nærheten av kassen.
 3. Legg godbiter i bunnen av transportkassen. Katten din skal selv velge å gå inn i kassen.
 4. Katten din skal være fornøyd med å oppholde seg i kassen.
 5. Sett toppen og døra på transportkassen, og legg godbiter inn i kassen. Katten din skal få lov til å undersøke kassen, og skal selv velge å gå inn i den.
 6. Lukk døra på transportkassen og gi katten godbiter i kassen.
 7. Åpne døra på transportkassen og la katten din gå inn og ut gjennom den. Belønn katten når den er i transportkassen.
 8. La fra nå av transportkassen stå fremme, slik at den er del av hjemmet. Kanskje vil katten din bruke den som en hule.

Hvis du bruker god tid på hvert enkelt trinn vil du sannsynligvis lykkes.

God fornøyelse

Relaterte artikler

 • Hvad skal jeg gøre med katten i ferien?

  Sommerferien nærmer sig og du glæder dig garanteret til at holde ferie med familien under varmere himmelstrøg eller i sommerhus.
 • Å møte samboerne

  Å introdusere din nye kattunge for en annen katt.
 • Å reise med kattungen

  Hvis du ønsker å ta kattungen med deg, eller du av en annen grunn blir nødt til å ta den vekk fra huset, skal du transportere den i en sikker transportkasse.
 • Å vaksinere kattungen

  Den nye kattungen vil starte livet med naturlig immunitet fra moren, men når denne forsvinner, skal du vaksinere den for å sikre at den holder seg frisk og rask.

Relaterte produkter