Slik venner du katten din til transportkassen

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Alle katteeiere vet hvor vanskelig det kan være å få katten inn i en transportkasse.

Dessverre oppfatter mange katter transportkassen som et tegn på at det skal skje noe ubehagelig. Derfor forsvinner ofte katten når kassen blir funnet frem.

Dette kan resultere i stress og frustrasjon for både katt og eier. Derfor veileder vi deg nå til hvordan du kan endre transportkassen fra noe negativt til noe positivt.

8 enkle trinn for å få katten din inn i transportkassen

Først må du sjekke at du har en god og stabil transportkasse i kraftig plast, hvor du kan ta av toppen uten at det bråker for mye. Hvis du har flere katter, skal de ha hver sin transportkasse.

Man kan bruke mange forskjellige treningsmetoder for å venne katten til transportkassen. Hill’s ekspert i katteadferd, Karina Dillon, beskriver sin metode her:

Det skal brukes tid på hvert enkelt trinn. Det er viktig at du først går videre til neste trinn når katten din føler seg trygg på det.

Karina anbefaler å bruke godbiter for å belønne katten. Det er viktig at godbitene du velger er kattens favoritt. Slik gjør du:

 1. Sett bunnen av transportkassen midt på stuegulvet med en pute i, som katten din gjerne vil ligge på.
 2. Legg godbiter rundt transportkassen, og la katten din venne seg til å være i nærheten av kassen.
 3. Legg godbiter i bunnen av transportkassen. Katten din skal selv velge å gå inn i kassen.
 4. Katten din skal være fornøyd med å oppholde seg i kassen.
 5. Sett toppen og døra på transportkassen, og legg godbiter inn i kassen. Katten din skal få lov til å undersøke kassen, og skal selv velge å gå inn i den.
 6. Lukk døra på transportkassen og gi katten godbiter i kassen.
 7. Åpne døra på transportkassen og la katten din gå inn og ut gjennom den. Belønn katten når den er i transportkassen.
 8. La fra nå av transportkassen stå fremme, slik at den er del av hjemmet. Kanskje vil katten din bruke den som en hule.

Hvis du bruker god tid på hvert enkelt trinn vil du sannsynligvis lykkes.

God fornøyelse

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.