Bie-, veps- og andre insektstikk

Publisert av
min. lesing

Alle hunder er nysgjerrige og elsker å løpe rundt og jakte på ting ...inkludert insekter! I de fleste tilfeller vil bie - eller vepsestikk kun gi svake smerter og irritasjon for hunden din.

HornetDersom den derimot er stukket flere ganger, eller inne i munnen eller halsen, kan det være farlig og vil kreve en tur til dyrlegen. Det er ikke det lille hullet i huden som forårsaker smerten ved et stikk, men den mengden gift som blir pumpet inn.

Hvilket stikk?

En bie stikker ved hjelp av en brodd designet for å bli sittende i huden, hvilket dreper bien når den adskilles fra kroppen og lar brodden stå igjen. Vepsestikk skjer ikke med brodden, men de er mer smertefulle, og dersom disse insektene er provosert, kan de stikke flere ganger.

De fleste ganger hunder blir stukket er det gjerne i ansiktet etter at de har undersøkt et stikkende insekt litt for nærme. Stikk på hundens sensitive nese er spesielt smertefulle. Enkelte hunder kan faktisk til og med bli stukket på tungen eller innsiden av munnen eller halsen dersom de forsøker å bite eller svelge et insekt. Disse stikkene kan være farlige på grunn av hevelsen de forårsaker, noe som kan stenge hundens hals og blokkere luftveiene.

Reaksjon

En alvorlig reaksjon kan forårsakes av et høyt antall stikk eller dersom hunden får en allergisk reaksjon av alle kjemikaliene i stikket. Stikk med påfølgende alvorlig reaksjon inkluderer generell svakhet, pusteproblemer, og en høy grad av hevelse som går utover stikkområdet. Vær obs på stikk rundt nakke, hals og hode. Dersom hunden din får en alvorlig reaksjon, bør du raskt ta den med til dyrlegen.

Et enkelt stikk kan trygt bli etterlatt til seg selv, og burde ikke plage hunden lenge. Dersom stikket fremdeles er tydelig, kan du forsøke å fjerne det ved å skrape med en fingernegl eller en stiv kortbit. Unngå bruk av klemmer eller pinsetter or å fjerne det med mindre det er helt nødvendig, ettersom dette kan klemme ut mer gift fra stikket.

Å påføre en svak blanding av vann og bakepulver på det berørte området, vil bidra til å redusere smerten. Du kan også legge på is eller ispose i et håndkle for å redusere hevelsen og smerten.

Hold et øye med hunden din etter at den har blitt stukket for å være sikker på at den ikke får en allergisk reaksjon. Dersom hevelsen fortsatt er der etter flere dager, bør du kontakte dyrlegen.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Håndtering av hundelopper

  180680638 Alle hunder kan ha perioder der de klør mer enn i andre. Lær hvordan du kan lindre plagene ved kløe og beskytte dem mot hundelopper.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.