Tips til bilturer med hunden

Published by
min read

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Enten du har tenkt deg på en lengre biltur eller bare en kort kjøretur, kan det være veldig gøy å kjøre med hunden. Men husk å tenke på sikkerheten. Les videre for tips om hvordan du transporterer hunden på en trygg måte og minimerer farene det å frakte en hund i bilen kan representere.

Bur er best

Small dog maltese sitting safe in the car on the back seat in a safety crateNår du skal ta hunden med i bilen, anbefaler American Society for the Prevention of Cruelty to Animals at hunder av alle størrelser plasseres i transportbur, både for hundens sikkerhet og for å hindre distraksjoner under kjøringen. Buret skal om mulig sikres i baksetet på bilen eller i bagasjerommet på en SUV, stasjonsvogn eller flerbruksbil, og spennes fast slik at buret ikke sklir rundt når du bremser. Selve buret skal være stort nok til at hunden kan reise seg, snu seg, sitte og legge seg ned uten problemer, men ikke så stort at den kan bli slengt rundt inne i buret mens bilen er i bevegelse. Det skal også ha god ventilasjon. Du kan gjøre buret mer behagelig for hunden ved å legge pledd i bunnen. Du kan også gå et skritt lenger for å beskytte mot skade ved å polstre sidene med skumgummi. Bare pass på at hunden ikke prøver å spise eller tygge på materialet du polstrer med.

Når et bur ikke er mulig

Hvis bur ikke er et alternativ, bør du se etter en sele som du kan feste i bilbeltespennen, slik at du kan spenne hunden fast i baksetet. Et annet kommersielt tilgjengelig alternativ for bilturer med hund er et nett eller en metallbarriere som kan plasseres i flerbruksbiler og SUV-er for å sikre at hunden holder seg i baksetet. Disse alternativene er ment å hindre hunden i å distrahere deg eller komme i veien mens du prøver å fokusere på kjøringen. De er imidlertid ikke designet for å beskytte hunden mot skader ved en eventuell kollisjon. Det kan kanskje virke som om disse alternativene gir den firbeinte vennen din mer frihet og gjør reisen hyggeligere, men for dens egen sikkerhet er et bur best.

Når du ikke har noe baksete

Baksetet i bilen er generelt sett det tryggeste stedet for hunden, særlig med tanke på de potensielle skadene airbagene i forsetet kan påføre. Men noen ganger finnes det ikke noe baksete eller bagasjerom. I så fall er det best å plassere hunden i et bur i passasjersetet og slå av airbagene på passasjersiden. Hvis hunden er for stor til at buret får plass i forsetet, kan du bruke en sele til å spenne den fast med. Hunden skal ikke under noen omstendigheter fraktes på lasteplanet av en pickup.

Dog lies next to a woman leaning on a car.

På en lengre biltur kan det være fristende å kjøre så langt du kan, så fort du kan (mens du holder fartsgrensene, så klart), men ikke glem den firbeinte passasjeren din underveis. Planlegg stopp rundt annenhver time for å gi hunden en pause, så den får strekke på beina og gjøre fra seg. Du bør også ta med vann og la den drikke hver gang du stopper. Hvis hunden ikke blir bilsyk, kan du også gi den et lite måltid.

En behagelig reise

Husk at disse retningslinjene for å reise med hunder i bil er laget med hensyn til både hundens, din og passasjerenes sikkerhet. Ingen hund, uansett størrelse, bør få fritt spillerom i bilen. Hvis du har en bitte liten hund, vil den sikkert gjerne ligge i fanget ditt under turen, men dette er ikke noe tryggere enn å la et barn sitte på fanget i bilen. Hvis du plasserer hunden i et bur eller på annen måte sørger for at den har begrenset bevegelsesfrihet, er det mye mer sannsynlig at dere kommer trygt frem til destinasjonen.

 

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus is a pet parent and pet blogger from Tulsa, Oklahoma, where she usually writes under the supervision of a lapful of furbabies.

 

Related Articles

Related products