Å ta hunden med på flyet

Publisert av
min. lesing

Stikkordet for å ta hunden med på flyet, er forberedelse. Pass på at du kjenner til karantenereglementet for det landet du skal til. Det kan være så mye som 6 måneder, hvilket er mye lenger enn de fleste har til disposisjon for sin ferie!

EU har egne regler for husdyr når det gjelder reising innad i Europa, gå til www.Defra.gov.uk for mer informasjon.

Kabin eller lasterom?

Dersom du har en veldig liten hund, kan du ta den med inn i kabinen såfremt buret aksepteres som håndbagasje av flyselskapet.

De fleste hunder vil nok imidlertid være nødt til å oppholde seg i lasterommet. Flyselskap krever et bur som er stort nok til at din hund kan stå oppreist i det og snu seg rundt i det. Sjekk med det aktuelle flyselskapet hva de krever av mål.

Gi beskjed i forveien

Pass på at du varsler flyselskapet i god tid før reisen. Det er smartest å sjekke hvilke retningslinjer flyselskapet har før du bestiller billetten. Enkelte vil ikke transportere hunder visse tider på året eller enkelte tider på dagen.

Pass på at hunden går på do

Før dere skal ut og fly er det viktig at hunden din har hatt en lang gåtur og vært på do. Legg opprevet avispapir inn i buret da det er meget sannsynlig at han vil urinere på reisen selv om han vanligvis ikke gjør det. Å fly kan være en skummel opplevelse og hunder kan ofte miste kontrollen pga. frykt.

Mat og drikke

Det foregår en debatt om det er lurt å ha mat og vann i buret. På den ene siden virker det lurt ettersom den kan bli sulten eller tørst, spesielt dersom det oppstår forsinkelser. Men på den andre siden så kan han lett søle og grise til buret.

Det kan også øke sjansen for at han må på do, og kombinasjonen stress og mat kan utvikle seg til løs mage.

En hund kan gå mange timer uten mat og vann, men er du i tvil kan du spørre dyrlegen din hva han eller hun anbefaler, samt spørre flyselskapet hva deres retningslinjer er.

Dersom du vil ha vann tilgjengelig, kan det være lurt å fryse det ned før du drar hjemmefra. Dette vil gi mindre søl når buret blir lastet inn i flyet.

Merking

Du bør også forsikre deg om at buret er tydelig merket på utsiden. Sett på reflekstape så det er enklere å identifisere, og pass på at din kontaktinformasjon og hundens navn er skrevet på buret. Tro det eller ei, men det er også en god ide å skrive hvilken side som er opp!

Før også opp instruksjoner for stell og legg ved buret i tilfelle lange forsinkelser. Enkelte flyselskap tillater at du kan se at dyret ditt bli lastet inn, andre vil gi deg beskjed med en gang det er om bord.

Andre ting å tenke på

Dersom du har tilslutningsfly, kan du sjekke om det er mulig å ta hunden din ut på en rask tissepause.

Du kan også gi hunden din noe beroligende før en flytur, men du skal aldri bedøve den uten først å ha snakket med dyrlegen din.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>