Å ta hunden med på flyet

Stikkordet for å ta hunden med på flyet, er forberedelse. Pass på at du kjenner til karantenereglementet for det landet du skal til. Det kan være så mye som 6 måneder, hvilket er mye lenger enn de fleste har til disposisjon for sin ferie!

EU har egne regler for husdyr når det gjelder reising innad i Europa, gå til www.Defra.gov.uk for mer informasjon.

Kabin eller lasterom?

Dersom du har en veldig liten hund, kan du ta den med inn i kabinen såfremt buret aksepteres som håndbagasje av flyselskapet.

De fleste hunder vil nok imidlertid være nødt til å oppholde seg i lasterommet. Flyselskap krever et bur som er stort nok til at din hund kan stå oppreist i det og snu seg rundt i det. Sjekk med det aktuelle flyselskapet hva de krever av mål.

Gi beskjed i forveien

Pass på at du varsler flyselskapet i god tid før reisen. Det er smartest å sjekke hvilke retningslinjer flyselskapet har før du bestiller billetten. Enkelte vil ikke transportere hunder visse tider på året eller enkelte tider på dagen.

Pass på at hunden går på do

Før dere skal ut og fly er det viktig at hunden din har hatt en lang gåtur og vært på do. Legg opprevet avispapir inn i buret da det er meget sannsynlig at han vil urinere på reisen selv om han vanligvis ikke gjør det. Å fly kan være en skummel opplevelse og hunder kan ofte miste kontrollen pga. frykt.

Mat og drikke

Det foregår en debatt om det er lurt å ha mat og vann i buret. På den ene siden virker det lurt ettersom den kan bli sulten eller tørst, spesielt dersom det oppstår forsinkelser. Men på den andre siden så kan han lett søle og grise til buret.

Det kan også øke sjansen for at han må på do, og kombinasjonen stress og mat kan utvikle seg til løs mage.

En hund kan gå mange timer uten mat og vann, men er du i tvil kan du spørre dyrlegen din hva han eller hun anbefaler, samt spørre flyselskapet hva deres retningslinjer er.

Dersom du vil ha vann tilgjengelig, kan det være lurt å fryse det ned før du drar hjemmefra. Dette vil gi mindre søl når buret blir lastet inn i flyet.

Merking

Du bør også forsikre deg om at buret er tydelig merket på utsiden. Sett på reflekstape så det er enklere å identifisere, og pass på at din kontaktinformasjon og hundens navn er skrevet på buret. Tro det eller ei, men det er også en god ide å skrive hvilken side som er opp!

Før også opp instruksjoner for stell og legg ved buret i tilfelle lange forsinkelser. Enkelte flyselskap tillater at du kan se at dyret ditt bli lastet inn, andre vil gi deg beskjed med en gang det er om bord.

Andre ting å tenke på

Dersom du har tilslutningsfly, kan du sjekke om det er mulig å ta hunden din ut på en rask tissepause.

Du kan også gi hunden din noe beroligende før en flytur, men du skal aldri bedøve den uten først å ha snakket med dyrlegen din.

Relaterte artikler

 • Å ta med hunden til dyrlegen | Hill's Pet

  Veterinærbesøket kan være en utfordring for hundeeieren. Les disse rådene om hvordan veterinærvisitten blir bedre for hunden din og hvordan du enklest kan transportere den til dyreklinikken.
 • Helse og velvære | Hill's Pet

  Alle valper utvikler seg på samme måte, uansett hvilken rase de er. De gjennomgår de samme stadiene fra nyfødt til voksen. Det er ikke bare interessant for deg å kjenne til disse stadiene, men det er også viktig at du er klar over hva valpen din er i stand til i ulike faser i livet.
 • Møt dyrlegen | Hill's Pet

  Alle valper bør få en helsesjekk hver 6. måned hos en veterinær for å sikre at den holder seg frisk og sunn. Lær litt om hva du kan forvente ved undersøkelse av valpen din.
 • Å holde valpen din sunn | Hill's Pet

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Hvordan stelle og bade hunden din | Hill's Pet

  Få steg for steg tips om hvordan du steller og vasker hunden din for å holde den sunn og ren.
 • Sunn hud og sunn pels | Hill's Pet

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.