Mennesker med allergi og hunder

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Dog and peopleDu har kanskje lyst på en hund, men er bekymret for allergi du eller noen i familien din har. Kanskje har du allerede en hund og har funnet ut at allergien din er et problem. Den gode nyheten er at mennesker med allergi og hunder kan leve sammen!

Allergi mot hunder kommer pga. en reaksjon på proteiner som finnes i fettlaget på huden til hunder og i spyttet deres - det er ikke hårene i seg selv som forårsaker allergien. Når hunden din røyter eller flasser, blir disse proteinene ført inn i nærmiljøet hvor de kan forårsake en allergisk reaksjon.

Ikke regn med  å ha immunitet

Noen mennesker sier at de utvikler en immunitet mot sin egen hund, med andre ord de "vokser fra" allergien. Dette er helt sikkert sant i noen av tilfellene, men ikke regn med det hvis du skaffer deg en ny hund. Det er mulig at en allergisk reaksjon vil bli værre ved mye eksponering.

Når du har en hund er renslighet nøkkelen til å takle allergien. Vask hendene etter å ha håndtert hunden, berør aldri ansiktet eller øynene etter å ha tatt på hunden. Vask glatte flater i huset regelmessig og støvsug ofte.

Bruk luftsterilisatorer og støvsugere med filter. Vask hundens tepper o.l. som den sover på ofte. I motsetning til hva du har hørt, finnes det ingen virkelige hypoallergene hunder. Det har blitt foreslått at pelsen til noen hunderaser - som puddler - hjelper til med å motvirke at allergenene kommer ut i miljøet, men mange mennesker får en like sterk reaksjon på disse hundene. En liten hund kan gi mindre allergiske reaksjoner enn en større hund fordi den har mindre  hår og flass å miste.

Begrenset adgang

Du vil kanskje begrense hvilke rom i huset hunden din får være i, og du bør holde den unna sengen og soverommet til de som er allergiske.

Når du velger hvilke rom hunden får være i, husk at harde tregulv er lettere å rengjøre enn tepper. Hvis du bare har noen få rom i huset med tepper, prøv å holde hunden unna dem. Stoffmøbler vil også holde på mye hår og flass, så prøv å holde hunden unna dem og rommene de står i.

Jo mer du børster hunden din, jo mer hjelper det til med å redusere allergiske reaksjoner fordi det motvirker at løse hår kommer ut i lufta. Minst en gang i uka er bra, oftere er enda bedre.

Vær spesielt oppmerksom på stellet om våren da hunden røyter bort vinterpelsen. Så sant det er mulig bør stellet utføres av en som ikke er allergisk mot hunder og helst utendørs.

Snakk med legen din om hva slags allergimedisiner du kan ta for å gjøre livet lettere og andre mulige måter å håndtere problemet på.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>