Helse og velvære

Publisert av
min. lesing

Syv fordøyelsesproblemer hos hunder, og hvordan du håndterer dem

Er ikke hunden i form? Kan det være at den lider av en av de mange fordøyelsesproblemene som hunder kan få? Hvis hunden kaster opp eller du oppdager problemer med avføringen, kan det være at den har problemer med magen eller fordøyelsen.

Hunder og ernæring

Hunder har levd, arbeidet, utviklet seg og spist sammen med mennesker i mer enn 32 000 år.
Ettersom de har blitt et produkt av flere tusen generasjoner med menneskelig kjærlighet og omsorg, har de utviklet seg til å spise som vi: et bredt utvalg av det beste som naturen har å by på. Akkurat som vi ikke kan overleve på bare kjøtt, trenger også hunden en balansert, næringsrik kost bestående av proteiner, fett, mineraler, vitaminer og karbohydrater.

 

La mosjonering av hunden bli en vane

Våren er en perfekt tid å få hunden din ut igjen og få de trøtte beina i gang. Våren er også en tid for fornyelse. 

 

Stress hos hunder: Fremgangsmåter for håndtering av stress

Mange hunder har en "bortskjemt" livsstil komplett med myke senger, smakfulle godbiter, og masse oppmerksomhet. Til tross for slike bekvemmeligheter og omtanke kan de ofte oppleve stress.

 

Det kan være enklere enn du tror å unngå leddproblemer.

Når resten av naturen gjør seg klar for vinterdvalen, vil høyere fuktighet og kjøligere temperaturer ofte medføre "oppvåkning" av leddproblemer. 

 

Treningstips – få hunden i form

Prøv våre fem hundetreningstips for å få hunden tilbake i form igjen.

 

Slik kan du ønske hunden god jul uten at det betyr at den legger på seg

Hunden skal også være glad og fornøyd i julen. Imidlertid kan vinteren være tid for vektøkning med alle godbiter som hører julen til. Her er noen tips om hvordan du kan bidra til at hunden holder seg slank og sprek gjennom julen...

 

Symptomer på fôrsensitivitet...

Akkurat som hos mennesker er det enkelte ingredienser som ikke passer med enkelte hunders fordøyelse. Her er noen symptomer du kan se etter hvis du tror hunden kan være sensitiv for enkelte matvarer...

 

Stell og pleie av små raser

Vi kommer ikke utenom at små raser og miniatyrraser er spesielle. De er søte, kosete og små nok til at man kan ta dem med nesten hvor som helst. De lever ofte lenger enn store raser. Men meget små hunder har visse behov som eierne må ta hensyn til.

 

Liten hund med omfangsrik midje?

Visste du at 41 % av alle hunder i Europa er av små raser? Antallet øker med 7 % hvert år!1

 

Fordeler med kastrering

Les om fordelene med kastrering av hunden samt om endringene som kan komme etterpå.

 

Slik håndterer du fordøyelsesproblemer hos

Mange hunder/katter har mageproblemer fra tid til annen. Selv om detaljene ofte ikke er hyggelig lesing, er det viktig at du vet hva du skal se etter.

 

Å velge en dyrlege til hunden din

Bortsett fra deg selv og familien din er veterinæren den viktigste personen i hundens liv. Tross alt er det dyrlegen som er ansvarlig for hundens helse gjennom hele livet. Så hvordan velger du en veterinær som kan ta best mulig vare på hunden? Anbefalinger fra venner er en av de beste måtene å finne en dyrlege på.

 

Å ta med hunden til dyrlegen

Om det bare er for en rutinekontroll, en vaksine eller fordi hunden din er skadet eller syk, må du før eller senere ta den med til dyrlegen. En slik tur kan være en stressende opplevelse for hunden din. Det vil være mange uvanlige synsinntrykk, lukter, lyder, mennesker og dyr. Det er likevel flere ting du kan gjøre for at både du og hunden din skal få en rolig og stressfri tur til dyrlegen.

 

Håndtering av hundelopper

På grunn av vårt kalde klima, er ikke hundelopper vanlig i Norge. Men siden flere og flere reiser til land som har hundelopper med hundene sine, er det også et viktig tema her.

 

Fordøyelsesproblemer er den mest vanlige årsaken til veterinærbesøk

Det er viktig å være klar over hundens mave og tarmfunksjon, og ta hunden til veterinær hvis du har mistanke om at den har et fordøyelsesbesvær eller symptomer som for eksempel diaré eller oppkast. For et hvert dyr - katter , hunder som mennesker - det å fordøye mat og ta opp næringstoffer er viktig for god helse og velvære. Begrepet "fordøyelsesbesvær" refererer til en hver tilstand som forhindrer fordøyelsen fra å fungere riktig eller tilstander der maten passerer tarmen for fort eller for sakte.

 

Har hunden din en sensitiv mage?

Hunder kan ha en sensitiv mage, og være utsatt for å utvikle fordøyelsesproblemer. Noen raser, som for eksempel Schæferhunder, er mer sensitive enn andre. Det er en rekke tegn å se etter som kan indikere at hunden din har en sensitiv fordøyelse.

 

Fyrverkeri uten redsel

Fyrverkeri er en morsom del av mange spesielle anledninger til alle tider av året. Derimot kan det de høye lydene og de sterke lysglimtene gjøre det til svært stressende anledninger for hunden din.

 

Risikoene ved et for høyt inntak av salt

Salt er en viktig komponent i fôret til hunden din og spiller en svært viktig rolle for hans velvære. Salt (eller natriumklorid) opprettholder kroppsvæsker og trengs til organfunksjoner og nervesystemet.  Salt kan tilsettes i produkter for å forbedre smaken.

 

Belønn hunden hele livet - ikke bare til Jul

Alle liker vi å gi en godbit i ny og ne- og spesielt nå når julen kommer. Men selv om det er fristende å gi din hund matrester fra bordet, kan mange av de matvarer vi mennesker spiser være farlige for hunden.

 

Hva skal jeg gjøre med min overvektige hund?

Akkurat som for deg og meg er det lett for hunden din å legge på seg noen uønskede kilo. Dessverre har overvektige hunder kortere levetid og dårligere livskvalitet. De er også mer utsatt for en mengde sykdommer som diabetes, hjerte- og lungeproblemer, hudsykdommer og leddproblemer.

 

Tannpleie for hunder

Tro det eller ei, men å ta være på din hunds tenner er like viktig som å ta vare på dine egne. Skikkelig tannpleie er avgjørende for ditt hunds generelle helse. Plakk og tannstein Spytt. Kombinasjonen av proteiner, bakterier og matpartikler vil gi plakk som bygger seg opp dersom det ikke blir fjernet fra tennene.

 

Hudallergi

Hudallergi er ikke uvanlig for hunder og de samme pollenfrøene og husstøvet som kan fremkalle allergiske reaksjoner hos mennesker, kan ha samme effekt på hunder. Allergisk dermatitt er en inflammasjon i huden og kan komme av flere ting, men resultatet er nesten alltid det samme, en ukomfortabel hund som ikke kan slutte å slikke eller klø.

 

Sommervarme

Litt godt og varmt sommervær og sol kan gi oss alle et løft etter en lang vinter, men mange kjæledyr trenger spesiell pleie for å sikre at de trygt kan nyte godværet. Solbrenthet Alle områder av huden med et tynt hårlag, er i fare for å bli solbrent. Ikke anta at kjæledyret ditt vil være fornuftig - mange vil ikke engang legge seg i skyggen når det er veldig varmt.

 

Sunn hud og sunn pels

En viktig del av det å holde hunden din i god form, er å passe på at den har sunn hud og pels. Mengden stell hunden trenger vil variere, men alle hunder bør ha et godt system for pelspleie. Du kan finne mange steder som tilbyr et bredt utvalg av stell for en rimelig pris.

 

Bie- og vepsestikk

Alle hunder er nysgjerrige og elsker å løpe rundt og jakte på ting ...inkludert insekter! I de fleste tilfeller vil bie - eller vepsestikk kun gi svake smerter og irritasjon for hunden din.

 

Betyr tørr nese syk hund?

Bekymrede eiere spør ofte om en tørr nese betyr at hunden er syk, og det korte svaret her er nei. Det kan være mange grunner til at hunden din har en varm og tørr nese som er helt uavhengig av helsen hans.

 

Er sjokolade giftig for hunder?

Kan det være sant? Er sjokolade giftig for hunder? Svaret er ja. Hvor farlig det er for hunden din avhenger dog av type sjokolade, størrelse på hunden og mengden hunden har spist.

 

Hunder og drektighet

Dersom du bestemmer deg for den store begivenheten det er å la hunden din få valper, har du litt av et eventyr i vente - her er et par tegn som indikerer drektighet hos hunder. Hundens patter vil bli oppsvulmet og mer tydelige 25-30 dager inn i graviditeten. Hun vil også begynne å produsere en vaginell utflod ca. en måned etter parringen. Du vil vanligvis legge merke til at magen blir større når hun begynner å legge på seg 45-50 dager etter unnfangelsen.

 

Hunder med løpetid

Tisper har løpetid etter at de har kommet i fruktbar alder. Løpetiden varer i gjennomsnitt i 3 uker og en hund vil vanligvis gå gjennom dette hver 6-8 måned.

 

Er hunden din kresen?

Du forer hunden din med den mest næringsrike og velsmakende maten du får kjøpt, men hunden bare snuser og slikker litt på den. Det er på tide med dens neste måltid, men den spiser fortsatt ikke. Det ser ut som du har en kresen hund! Du tror kanskje hunden din ønsker eller forlanger variasjon i kostholdet sitt, men faktum er at den gjerne spiser den samme maten hver dag gjennom hele livet - såfremt det er et næringsrikt og velsmakende måltid.

 

Førstehjelpstips

Hunden din vil forhåpentligvis aldri komme ut for en alvorlig ulykke, men siden den er en liten energibunt, kan den fort pådra seg en skramme eller to. Det er derfor nyttig å ha kjennskap til grunnleggende førstehjelp. Ulykker Hvis hunden din er innblandet i en ulykke, skal du straks ringe veterinæren.

 

Mennesker med allergi og hunder

Du har kanskje lyst på en hund, men er bekymret for allergi du eller noenn i familien din har. Kanskje har du allerede en hund og har funnet ut at allergien din er et problem. Den gode nyheten er at mennesker med allergi og hunder kan leve sammen! Allergi mot hunder kommer pga.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.